Τηλέφωνα από πολλούς βουλευτές στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών
«Φωτιά» έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα, με πολλούς βουλευτές, κυρίως από τις μεγάλες περιφέρειες να παίρνουν τηλέφωνο στο Μαξίμου για να μάθουν αν τελικά η κυβέρνηση θα κάνει πρόωρες εκλογές.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές πληροφορίες περί πρόωρης διεξαγωγής εκλογών. Τα αρχικά σενάρια ήθελαν την κυβέρνηση να πηγαίνει σε εκλογές στα τέλη Μαΐου, όμως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης είναι αντίθετος με αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Γ.Γεραπετρίτης έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο, καθώς θεωρεί πως η κυβέρνηση θα έχει κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, αφού θα έχει ακολουθήσει ένα καλοκαίρι «κανονικότητας». Ενώ παράλληλα υπάρχει και ένας αναβρασμός εντός ΝΔ, μετά και την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή και θα έμοιαζε αυτοκτονία για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές προτού ξεκαθαριστεί το θέμα με τα Σκόπια.

Παρόλα αυτά στην κυβέρνηση φαίνεται πως προσανατολίζονται προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό το πότε, αφού καταρρέει συνεχώς δημοσκοπικά και ακόμα και αν οι συστημικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως έχει μια διαφορά μεγαλύτερη του 10% από τον ΣΥΡΙΖΑ η φθορά είναι εμφανής.

Από εκεί και πέρα τα τελευταία 24ωρα δύο κινήσεις που έγιναν από το υπουργείο Εσωτερικών έχουν φουντώσει ξανά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ακόμα και πριν από το καλοκαίρι.

Αρχικά ένα «λάθος» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, όπου εμφανίστηκε τίτλος «εκλογές 2021», αν και στη συνέχεια υπήρξε η σχετική παρέμβαση από το υπουργείο. Ενώ στη συνέχεια το ίδιο υπουργείο και ο Μάκης Βορίδης, προχώρησαν τις εξελίξεις για την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς.

Κάτι που έχει σημάνει «συναγερμό» στους «γαλάζιους» βουλευτές, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο στο Μαξίμου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του pronews.gr, ώστε να μάθουν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εκλογές.

Παρόλα αυτά το Μαξίμου φαίνεται να τους διέψευσε αυτό το ενδεχόμενο, παραπέμποντας τους στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έντονη κινητικότητα με τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει χθες το πρόγραμμα του κόμματος για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ενώ όπως μαθαίνουμε ζυμώσεις υπάρχουν και από άλλα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής.

Η κυβέρνηση προς το παρόν διαψεύδει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, κρατώντας μία στάση αναμονής. Ίσως περιμένει να δει το τι θα γίνει με τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει εντός του κόμματος, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως και η ψήφιση των προδοτικών μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα αναβληθούν και θα διεξαχθούν -μάλλον- το καλοκαίρι, ώστε να λείπουν από την ψηφοφορία οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »