“Ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα”
Οκορονοϊός βρίσκεται εδώ και βρίσκεται σε έξαρση αν λάβουμε υπόψιν μας τα 110 κρούσματα χθες Σάββατο με την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα να βρίσκονται στο επίκεντρο με την έκρηξη των κρουσμάτων.

Μόσιαλος: “Ο ιός είναι εδώ – Φορέστε μάσκα – Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown”
Ειδικότερα από τα 110 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα 60 είναι στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Μάλιστα τα 33 από αυτά συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες. Πρόκειται για την επιχείρηση στην Καβάλα και τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα:

9 κρούσματα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας,
3 εισαγόμενα κρούσματα, προσήλθαν αυτοβούλως,
19 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
37 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (10 εκ των οποίων σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους).
23 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας και σχετίζονται με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, όπου υπήρξαν μαζικά κρούσματα.
6 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.
3 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.
Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.
Εντατικοί έλεγχοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης Μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ πραγματοποιεί από το πρωί η Τροχαία για τη χρήση μάσκας και, γενικότερα, των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε 1.039 ελέγχους βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε αστικά λεωφορεία.

Επιπλέον αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι. Οι υπεράριθμοι επιβάτες αποβιβάστηκαν στα διόδια και τους κράτησαν σε εσωτερικό χώρο, έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά και το επόμενο χρονικό διάστημα που θεωρείται κρίσιμο λόγω της μεγάλης μετακίνησης των αδειούχων του καλοκαιριού.

Έλεγχοι και από το Λιμενικό
Πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα ξεκίνησε από σήμερα το Λιμενικό Σώμα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία.

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

“Ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα”
Μετά τις απογευματινές ανακοινώσεις για 110 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, χαρακτηριστικά της κατάστασης, ήταν τα όσα είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το δεύτερο κύμα επιδημίας στη χώρα μας, στην καρδιά του καλοκαιριού!

“Βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση επίσημα σαν δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση… Πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι είμαστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Είναι σα να πατάμε σε έναν λεπτό πάγο ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει” είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Σύψας.

Κορονοϊός: 110 νέα κρούσματα σε ένα 24ώρο – Ραγδαία η αύξηση
Συμπλήρωσε ότι “το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα είναι ό,τι γινόταν τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο. Καθημερινά δεκάδες κρούσματα, συνεχώς εισαγωγές στο νοσοκομείο, διασωληνωμένους ασθενείς και ένα σύστημα υγείας το οποίο πιέζεται. Δεν είμαστε ακόμα εκεί… Παρόλα αυτά πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα για να μη φτάσουμε στο επίπεδο αυτό μέσα στον Αύγουστο”.

“Ο Αύγουστος δυστυχώς θα είναι πολύ πιο δύσκολος αν συνεχιστεί η χαλαρότητα”.

Πώς θα αποφύγουμε τα χειρότερα
Κατά τον ίδιο, τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, έδειξαν ότι έχει μεγάλη σημασία να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. “Δεν είναι σωστό η πολιτεία να αναγκάζεται να παίρνει μέτρα, να αναγκάζεται να κλείσει επιχειρήσεις, επειδή εμείς δε μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις”.

“Αν σήμερα αποφασίσουμε όλοι οι Έλληνες να κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε τη μάσκα θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε έναν πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά. Αν τώρα κάνουμε το σωστό, η κατάσταση θα βελτιωθεί ταχύτατα” είπε με νόημα ο κύριος Σύψας.

Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 ελέγχους σε λεωφορεία έκανε το Σάββατο η Τροχαία Αττικής
Οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έγιναν για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, σε όλο το λεκανοπέδιο.

Αναλυτικά, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου, τα συνεργεία της Τροχαίας έκαναν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παράμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, απ’ όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »