Παράταση του lockdown
Απαισιόδοξος ως προς τις -ελάχιστες- πιθανότητες που υπάρχουν να βγει η χώρα από το lockdown την 1η Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3, τόνισε πως τα μηνύματα από τα κρούσματα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, θεωρώντας σχεδόν δεδομένο πως θα πάμε για παράταση του lockdown.

 

«Εαν δεν έχουμε ελπιδοφόρα μηνύματα την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μέτρων. Θα ακουστώ δυσάρεστος, αλλά δεν είμαι υπερβολικός όταν λέω ότι πρέπει να περιοριστούμε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και μόνο. Εξοδος από το σπίτι μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους. Δεν κοιτάζω για χαλάρωση τα Χριστούγεννα με όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δεν μας αφήνει περιθώρια να κάνουμε Χριστούγεννα όπως θα θέλαμε. Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαδάκτυλος: Χρειαζόμαστε γιατρούς στην Θεσσαλονίκη -Ξεκινούν μαθήματα εκπαίδευσης

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας ακόμη για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για χέρια και μάλιστα καλούν γιατρούς από κάθε ειδικότητα να κάνουν μαθήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, ώστε να βοηθήσουν τα νοσοκομεία.

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια να ψάχνουμε για ειδικευμένους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται όλοι. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξαντλούνται και χρειαζόμαστε ενίσχυση γρήγορα. Η πόλη ζει μια κατάσταση που δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε. Ολοι πρέπει να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση για να βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »