Εικόνες-σοκ από τη Θεσσαλονική, όπου πιστοί συγκεντρώθηκαν τα χαράματα έξω από τις εκκλησίες μες στο κρύο και στο σκοτάδι για να μπορέσουν να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν, αφού κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν επιβάλλει «λουκέτο» στην πίστη.

Επίσης η εντολή τους ήταν να ανοίξουν οι εκκλησίες μόνο 1:30 ώρα από τις 8:30 μέχρι τις 10 ενώ φυσικά δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων.

Μάλιστα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες παρακολουθούσαν υπό κοντινή απόσταση τους πιστούς, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στέλνοντας έτσι το μήνυμα να μην τολμήσουν οι πιστοί και έρθουν σε απόσταση μικρότερη του 1-1,5 μέτρου μεταξύ τους η να κατεβάσουν τη μάσκα τους.

Αυτές οι συνθήκες που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα έκαναν τους Έλληνες να έχουν καταλήξει «κρυπτοχριστιανοί» με πολλούς φοβισμένους από την καταστολή κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων να αναγκάζονται να προσεύχονται σπίτι τους καλώντας μάλιστα και κοντινούς τους ανθρώπους όπως δηλαδή πριν πολλούς αιώνες όταν η χριστιανική πίστη απαγορεύονταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »