Αποφάσεις για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πάτρα
Μπαράζ συνεδριάσεων από την επιτροπή των «ειδικών», ώστε να παρθούν αποφάσεις τόσο για το άνοιγμα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα, όσο και για τα σχολεία.

Ενώ φυσικά αναμένεται να εκπονηθεί και το σχέδιο για το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα, αν και αυτό -όπως φαίνεται- θα κριθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Παρόλα αυτά η επιτροπή μάλλον έχει διακοσμητικό ρόλο, καθώς αν εξαιρέσουμε κάποιους «ειδικούς» που έχουν καθημερινό στασίδι στις τηλεοπτικές εκπομπές (αυτούς που συμφωνούν στο lockdown) οι αποφάσεις όπως όλα δείχνουν παίρνονται απευθείας από το Μαξίμου.

Χθες αργά το βράδυ υπήρξε έκτακτη σύσκεψη των «ειδικών» στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία κυρίως της Πάτρας, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή αρχικά ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Πάτρα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη ωστόσο λίγο αργότερα αναίρεσε την εν λόγω απόφαση δείχνοντας την επιτροπή των λοιμωξιολόγων χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της.

Αποφάσεις που αλλάζουν από ώρα σε ώρα καθώς χθες το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο Mega σχετικά με το τι θα γίνει το Πάσχα και αν θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις δήλωσε ότι είναι «νωρίς ακόμα να δώσουμε τέτοιες πληροφορίες».

Ωστόσο, δύο περίπου ώρες αργότερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αυτή τη φορά μίλησε εκτενώς για την νέα «εξαγγελία» της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «η λογική είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά την διάρκεια του Πάσχα».

Την ίδια ώρα το κράτος και το ΕΣΥ έχουν υποστεί ολική κατάρρευση με τους νεκρούς με Covid-19 να αυξάνονται συνεχώς ραγδαία και τα κρούσματα να καταγράφουν συνεχώς νέα αρνητικά ρεκόρ.

Η κυβέρνηση αρνείται εδώ και μήνες να ακούσει τον καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος είχε υποστηρίξει από την αρχή πως η τακτική των σκληρών lockdown θα οδηγήσει σε 10.000 νεκρούς.

Επίσης, ενδεικτικό της προχειρότητας της κυβέρνησης αποτελεί το γεγονός ότι το «βαρύ» όπλο για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αποτελούν κυρίως τα self tests για τα οποία εκφράζονται ισχυρές επιφυλάξεις.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολίων, το οποίο αποπειράθηκε να προαναγγείλει ο Γ. Γεραπετρίτης «καπελώνοντας» για άλλη μία φορά την επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε μεν στη χθεσινή συνεδρίαση ωστόσο θα ξαναβεθεί στο μικροσκόπιο της επιστροπής και σήμερα.

Συγκεκριμένα συζητείται το αν στις 12 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και η επαναλειτουργία αφορά όλες τις τάξεις ή μόνο την Γ’ Λυκείου λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »