Τι αναφέρει για την τουρκική NAVTEX η Κύπρος
Παράνομη χαρακτηρίζεται, με Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, η τουρκική Navtex που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα από τον ο σταθμός της Αττάλειας για ναυτικές ασκήσεις με βολές πυροβόλων από αύριο μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.

 

Στην Navtex που εκδόθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, η τουρκική ειδοποίηση προς ναυτιλωμένους χαρακτηρίζεται ως παράνομη και ότι παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τουρκική Navtex δεσμεύει περιοχές δυτικά της Κερύνειας και φτάνει μέχρι τον κόλπο της Μόρφου.

Σε μια κίνηση που κλιμακώνει την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε νωρίτερα η Άγκυρα.

H νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για εκπαιδευτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά δεσμέυει την περιοχή για τις 12-14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τουρκική Navtex δεσμεύει περιοχές δυτικά της Κερύνειας και φτάνει μέχρι τον κόλπο της Μόρφου.

Στέλνουν και τρίτο γεωτρύπανο οι Τούρκοι στην Α. Μεσόγειο;
Δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, κάνουν λόγο για αποστολή ακόμη ενός γεωτρύπανου στην Α. Μεσόγειο χωρίς να είναι γνωστός ακόμη ο τελικός προορισμός.

Πρόκειται για το “Kanuni” το οποίο όπως αναφέρει το δημοσίευμα, “μετράει τις μέρες για να ξεδιπλωθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα”.

Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία συντήρησης, ενημέρωσης και ανάπτυξης, το Kanuni είναι βαμμένο σε κόκκινο και λευκό και έχει την ικανότητα να ανοίγει γεωτρήσεις στα 3.000 μέτρα. Το Kanuni είναι επίσης γνωστό ως το υπεράκτιο σκάφος γεώτρησης έκτης γενιάς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το γεωτρύπανο είναι έτοιμο, μετά από επισκευές, να αναχωρήσει για την ανατολική Μεσόγειο, από τη Μερσίνα που βρίσκεται τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »