Η Μόσχα δεν θα αφήσει τη Λιβύη στα χέρια Αμερικανών και Τούρκων

“Φωτιά” παίρνει εκτός της Λιβύης και η Μεσόγειος θάλασσα μετά την αναφερόμενη πρόθεση για επιδρομή τουρκικών αεροσκαφών στη βάση που σταθμεύουν τα νεοαφιχθέντα αεροσκάφη MIG-29.  

Ρωσικό ΜΜΕ: ”ΜIG-29 εξαπέλυσε επίθεση κατά τουρκικής φρεγάτας στην Λιβύη”

Οι τουρκικές φρεγάτες κλάσης Gabiaπου περιπολούν στις ακτές της Λιβύης συνοδεία αεροσκαφών F-16, διεξάγουν άσκηση σύμφωνα με ΜΜΕ.

Υποστηρίχθηκε ότι τα τουρκικά F-16 θα επέμβουν σε περίπτωση που τα ρωσικά αεροσκάφη απογειωθούν για εναέριες αποστολές ενατίον της Τρίπολης. Η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε την απειλή λίγο πριν από την άσκηση των τουρκικών πλοίων στη Μεσόγειο.

Πιθανόν να έχουμε μια επανάληψη του τουρκικού COMAO στην Α.Μεσόγειο, το οποίο είχε υλοποιηθεί πριν αρκετές ημέρες ως άσκηση.

Σε καμία περίπτωση όμως όπως φαίνεται, οι Τούρκοι δεν θα επιτρέψουν την απογείωση των ρωσικής κατσσκευής MIG -29, δρώντας ουσιαστικά ως κυρίαρχοι του λιβυκού εδαφους, συνεπικουρούμενοι από τις ΗΠΑ οι οποίες στηρίζουν μια διεφθαρμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη.  

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστες όμως και οι προθέσεις της Μόσχας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μιας και τα αεροσκάφη θα τα πετάξουν πιθανόν Ρώσοι ή Λευκορώσοι πιλότοι.

Η Μόσχα δεν θα αφήσει τη Λιβύη στα χέρια Αμερικανών και Τούρκων σε καμία περίπτωση, ότι και να διαδίδει ο τουρκικός τύπος που αρέσκεται στις ψευδείς ειδήσεις. 

Γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη άγνωστες ιταλικές πηγές, ανέφερε ότι τουρκικά μαχητικά F-16 έχουν ήδη φτάσει στο έδαφος της Λιβύης και εκτός από τα βαριά όπλα και τα θωρακισμένα οχήματα, η Τουρκία έχει μεταφέρει επίσης δεκάδες αεροσκάφη στη Λιβύη και χιλιάδες Σύριους μισθοφόρους με επικεφαλής αξιωματικούς του τουρκικού στρατού.

Ο επικεφαλής του LNA Χ.Χαφτάρ, με αφορμή την εορτή του Eid al-Fitr (Uraza-Bairam) μίλησε για ιερό πόλεμο για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης, έχοντας μαζί του σχεδόν τις περισότερες φυλές της χώρας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφέυγει.

Σε συνέδριο προ μηνών όλες οι φυλές της Λιβύης αποφάσισαν να εκδιώξουν τους Τούρκους από την χώρα πάση θυσία.

Στο έδαφος την ίδια στιγμή οι συγκρούσεις ανάμεσα στις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία και των δυνάμεων του Χαφτάρ, προκάλεσαν τον θάνατο και τον τραυματισμό σε πολλές δεκάδες άνδρες.Ένοπλες Συρράξεις 25.05.2020 – 19:12140

Γενική επίθεση Τούρκων στη Μιζντά: Σύγκρουση Άγκυρας-Ρώσων μισθοφόρων

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός Σύριου υπηκόου με το όνομα Mohammad al-Ruwaidani, ο οποίος λέγεται ότι είναι «ένας από τους πιο επικίνδυνους πράκτορες του ISIS».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, Ahmad Al-Mismari, ο Λιβυκός στρατός συνέλαβε τον Al-Ruwaidani ενώ συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στο μέτωπο της Τρίπολης, όπου είχαμε δεκάδες νεκρούς.

Ο Al-Mismari είπε ότι ο Al-Ruwaidani πολεμούσε στη Λιβύη «υπό την αιγίδα της τουρκικής ΜΙΤ ως Εμίρης της Λεγεώνας του Λεβάντ, σημειώνοντας ότι ο τρομοκράτης· πολεμούσε στις τάξεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, οι οποίες έχουν επικεφαλής Τούρκους αξιωματικούς.

Ένα βίντεο με την επιχείρηση σύλληψης του Εμίρη του ISIS κυκλοφόρησε από το κανάλι του Εθνικού Στρατού του Χαφτάρ δείχνοντας τη στιγμή της σύλληψης του.

Τώρα ξεκινάει ο πόλεμος στην Λιβύη για την κατοχή ή τον διαμοιρασμό της χώρας, ενώ Ρώσοι, Τούρκοι και Αμερικάνοι προετοιμάζονται για μια νέα Συρία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »