Πήρε θέση ο Τσίπρας για εσωκομματικές διαφορές και Παπαδημούλη
Μία αναμενόμενη για πολλούς αλλά συγχρόνως δύσκολη και επίπονη συζήτηση έγινε την Τρίτη, 16 Ιουνίου, στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα να βάζει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα των σχέσεων του προέδρου με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κατά τις πληροφορίες έθιξε και το ζήτημα που έχει προκύψει γύρω από την περιουσιακή κατάσταση του Δημήτρη Παπαδημούλη σχολιάζοντας πως προκαλεί ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς εγείρει ζητήματα ηθικής τάξης.

Την αφορμή για την εισήγηση του προέδρου φαίνεται πως έδωσε η τελευταία συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στην «Εποχή», όπου αφήνοντας αιχμές για όσα είπε δύο ημέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε σχέση με τον ιστορικό ρόλο ενός ηγέτη, σχολίασε: «Προσωπικά, αλλά νομίζω και συνολικά, ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα των προσωποπαγών κομμάτων».

Η σχετική αναφορά του γραμματέα προκάλεσε, όπως φάνηκε την Τρίτη, την ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ερμηνεύθηκε ως ευθεία βολή προς το πρόσωπό του. Ως εκ τούτου επέλεξε να θίξει το ζήτημα κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που κατά τη συζήτηση της Δευτέρας, 15 Ιουλίου, στο ίδιο όργανο που εξετάστηκαν ζητήματα, όπως η αναβάθμιση των κομματικών ΜΜΕ και η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική απέφυγε να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα.

Με 38 ακίνητα ο Παπαδημούλης σκέφτεται να αρχίσει τις φιλανθρωπίες!
Κατά τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε πολύ ήρεμα το ζήτημα του δυϊσμού στην έναρξη της συνεδρίασης, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση μεταξύ του προέδρου και του γραμματέα του κόμματος, καθώς και τα φαινόμενα διπολισμού με την επισήμανση ότι αυτή η εικόνα πρέπει να ξεπεραστεί άμεσα. Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι «με τον Πάνο έχουμε συνεργαστεί εδώ και 15 χρόνια από τότε που ήταν και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και δεν καταλαβαίνω γιατί οι διαφωνίες θα πρέπει να φθάνουν σε αυτό το σημείο».

Από την πλευρά του ο γραμματέας φέρεται να είπε ότι πολλές φορές φαίνεται ότι δεν τον καλύπτει η ηγεσία του κόμματος και σχολίασε ότι δεν ήταν εκείνος που επέλεξε να γίνει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ή να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς προτιμούσε να δώσει τη μάχη του σταυρού στην Β’ Αθηνών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε παρέμβασή του, μίλησε για ιδεολογικές διαφορές, σχολιάζοντας ότι η ηγεσία του κόμματος αναφέρεται μερικές φορές στην Κεντροαριστερά, κάτι που αρνήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας: «Πότε μίλησα εγώ για Κεντροαριστερά;».

Στον Πάνο Σκουρλέτη απάντησε και ο Νίκος Παππάς, παρατηρώντας ότι ως γραμματέας διαμαρτύρεται συνεχώς γιατί τού καταλογίζουν το κακό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών «όμως από την πλευρά της η Δούρου τι να πει και τι να κάνει όταν την επόμενη εβδομάδα έχει δύο ακροατήρια;». Τον λόγο πήραν και άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας όπως ο Νίκος Σκορίνης που είπε ότι «υπάρχουν πολιτικές διαφορές μεταξύ μας αφού άλλοι θέλουμε την Σοσιαλδημοκρατία κι άλλοι κοιτάζουμε στο 4%».

Η κατακλείδα της συζήτησης ήταν πως πρέπει όλα αυτά να ξεπεραστούν άμεσα και να προχωρήσει η διεύρυνση του κόμματος που ανακόπηκε λόγω κορονοϊού. Συγχρόνως, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να φρεσκάρει την εικόνα του και να δει τις προγραμματικές του θέσεις.

Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης θα συνεδριάσει στις 27 Ιουνίου και θα δώσει το νέο όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με προοπτική η ονομασία να αποτυπωθεί και στο λογότυπο του κόμματος. Το Συνέδριο προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, επομένως γύρω στις 20 Αυγούστου θα συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »