Η μαζικότερη επίθεση στην ιστορία της χώρας

Ο51χρονο Γκάμπριελ Γουόρτμαν ήταν ο δράστης της μαζικότερης επίθεσης στον Καναδά, αφού 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην επαρχία της Νέας Σκωτίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή (19/04, τοπική ώρα).

Ο απολογισμός των μαζικών επιθέσεων, στην επαρχία της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, είναι πλέον 16 νεκροί, συμπεριλαμβανομένης και μιας αστυνομικού, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε ως ο 51χρονος Γκάμπριελ Γουόρτμαν, έχει εξουδετερωθεί από τις αρχές και άρχισε τις επιθέσεις, από το Πόρταπικ, το βράδυ του Σαββάτου (18/04), και ύστερα επεκτάθηκε σε πολλές τοποθεσίες της επαρχίας.

Πριν εντοπιστεί ο δράστης, τουλάχιστον 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους, στη μαζικότερη επίθεση στην ιστορία του Καναδά. Οι αρχές, μάλιστα, προειδοποίησαν, νωρίτερα, ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα θύματα, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη. 

Ο Κρις Λέδερ, υπεύθυνος εγκληματικών υποθέσεων της καναδικής αστυνομίας, στη Νέα Σκωτία, ανέφερε ότι οι αρχές κλήθηκαν σ’ ένα σπίτι στην επαρχία και εκεί βρήκαν πολλά θύματα.

Ο δράστης δεν ήταν εκεί και έτσι οι αρχές δήλωσαν ότι εκείνος είχε διαπράξει πολλές ανθρωποκτονίες και στο βόρειο τμήμα της Νέας Σκωτίας.

Ο ύποπτος έκανε την αστυνομία να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και ο 51χρονος ήταν ντυμένος, τουλάχιστον εν μέρει, με αστυνομική στολή και οδηγούσε αυτοκίνητο, που έμοιαζε με περιπολικό.

​Ο κ. Λέδερ επισήμανε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών, με την καταδίωξη να σταματά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, περίπου 35 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα της επαρχίας, δηλαδή το Χάλιφαξ.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Σκωτίας, Στίβεν ΜακΝιλ, δήλωσε:

«Πρόκειται για μία από τις πλέον αναίτιες βίαιες ενέργειες στην ιστορία της επαρχίας μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »