Από το «η χώρα δεν θα ξανακλείσει» έχουμε περάσει στο «ποτέ μη λες ποτέ» για το lockdown.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέο lockdown στην Ελλάδα, καθώς είπε χαρακτηριστικά «ποτέ μη λες ποτέ».

Να θυμίσουμε ότι χθες και ο Γιώργος Παυλάκης είχε πει ότι «τα lockdown μπορεί να γίνουν αναγκαία και πάλι», τονίζοντας μάλιστα ότι αυτά τα οποία λέει η κυβέρνηση ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει «τα ακούω ως βερεσέ».

Αλλά και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε πρόσφατη συνέντευξη του δεν είχε αποκλείσει τα νέα μέτρα, λέγοντας ότι την απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση, αλλά «αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα (οι «ειδικοί») από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε, προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε».

Play Video
Από εκεί και πέρα ο Α.Βατόπουλος καθηγητής τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να πειστεί να εμβολιαστεί και σε αυτό βοηθούν οι εικόνες, όπως τα διαγράμματα που παρουσίασε η κα Γκάγκα.

Είπε, μάλιστα, ότι όσα είπαν ο κ. Τσιόδρας, για πάνω από 8.000 νεκρούς επιπλέον αν δεν εμβολιαζόμασταν, και η κα Γκάγκα με τα διαγράμματα για τους ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ, θα έπρεπε γίνουν σποτ στην τηλεόραση.

Για τον χειμώνα είπε ότι είναι βέβαιο πως δεν θα είναι εύκολος. Επίσης, επεσήμανε ότι θα έχουμε και 4ο και 5ο κύμα, αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι.

«Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας», τόνισε.

Να σημειώσουμε ότι ήδη ανακοινώθηκε το πρώτο lockdown στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Λετονία, θα την ακολουθήσει άραγε η Ελλάδα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »