Αναλυτικά τι ισχύει από αύριο
Από αυτό το Σάββατο 3/4 αλλάζει το πλαίσιο για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε πως το μέτρο είναι πιλοτικό και μπορεί να αρθεί, διευκρινίζοντας τι θα ισχύει και πώς θα μπορούν να γίνουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα οι μετακινήσεις με όχημα και με SMS στο 13033 με κωδικό 6 θα γίνονται για τη μετάβαση σε υπαίθριο χώρο με σκοπό την άσκηση και μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ για τις καθημερινές δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με χρήση του κωδικού 6.

 

Σε αυτές τις μετακινήσεις επιτρέπονται να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον ο περιορισμός που ισχύει μέχρι σήμερα για τη χρήση του κωδικού 6 στο SMS στο 13033 που προβλέπει αποστολή μόνο για βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

Στα ΙΧ αυτοκίνητα και τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται μαζί ο οδηγός και 2 ακόμα επιβάτες. Το συγκεκριμένο όριο επιβαινόντων δεν ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις που στο όχημα επιβαίνουν:
ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του
Στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Και τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Πρεμιέρα την Δευτέρα για το λιανεμπόριο

Αντίθετα, από τη Δευτέρα 5/4 θα είναι δυνατή η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για αγορές από κατάστημα.

Όπως διευκρίνισε ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης «για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά».

Σύμφωνα με τον ίδιο όποιος πολίτης θέλει να προχωρήσει σε αγορά θα πρέπει πρώτα να κανονίσει το ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο θέλει να κάνει τα ψώνια του είτε με click away είτε με click in shop και στη συνέχεια να στέλνει SMS στο 13032.

«Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση» πρόσθεσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι αφενός για την αγορά από κατάστημα «χρειάζεται ταυτότητα, ή διαβατήριο» προκειμένου να μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση σε περίπτωση ελέγχου και αφετέρου πως «στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »