Το τουρκικό σενάριο του Ναγκόρνο θα επαναληφθεί και στο Ντονένσκ κατά των φιλορώσων
Δεν τα βάζει μόνο με τις ΗΠΑ η Άγκυρα, αλλά και με την Ρωσία, με αφορμή τον πόλεμο στο Ναγκόρνο και αυτό αποτελεί κρίσιμο σημείο στις σχέσεις των δύο χωρών.

Οι επίσημες κατηγορίες της Τουρκίας εναντίον της Ρωσίας οδηγούν σε μια πολύ σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας, ειδικά επειδή ο Ερντογάν δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τις κατηγορίες του, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται επίσης στην προμήθεια όπλων, τονίζουν διεθνείς δημοσιογραφικές πηγές.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας φέρεται να προμηθεύονται από διάφορες χώρες όπλα για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις τους στη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν για την τύχη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 18 Οκτωβρίου, απευθυνόμενος σε βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ότι η Ομάδα Μινσκ του ΟΑΣΕ , η οποία περιλαμβάνει την Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, φέρεται να παρέχει βοήθεια στην Αρμενία με τη μορφή όπλων.

Μια τέτοια δήλωση από τον Τούρκο πρόεδρο έχει στόχο την νομιμοποίηση της προμήθειας τουρκικών όπλων στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο επιθυμεί να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Ναγκόρνο.

Προς το παρόν, δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις από τη Μόσχα για τις τουρκικές κατηγορίες, ωστόσο η κατάσταση οδηγείται πιθανότατα σε σοβαρή διπλωματική ρήξη των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Μια διπλωματική ρήξη Τούρκων και Ρώσων θα αποτελέσει το “κερασάκι στην τούρτα” για τις δύο χώρες που κοντράρονται σε Συρία, Λιβύη, και Ναγκόρνο, αφού έχουν διαφορετικά συμφέροντα και επιδιώξεις οι οποίες είναι αδύνατον πλέον να αποσιωπηθούν, ενώ κάτι ανάλογο λαμβάνει χώρα και με τις ΗΠΑ.

Η Ουκρανία αγοράζει τουρκικά drones για να επιτεθεί στο Ντονένσκ
Μετά την επιτυχία των τουρκικών μη επανδρωμένων οχημάτων στο Ναγκόρνο κατά των αρμενικών δυνάμεων, οι Ουκρανοί εξοπλίζονται και κατασκευάζουν μαζικά τουρκικά Bayraktar TB2, με στόχο να ξεκινήσουν να κάνουν κάποια στιγμή ότι έκαναν οι Αζέροι στους Αρμένιους.

Μαζικές επιθέσεις Bayraktar TB2, κατά των φιλορώσων στην Α.Ουκρανία είναι το σενάριο που απεργάζονται Τούρκοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες θέτοντας σε επιφυλακή την Μόσχα.

«Σήμερα στην Ουκρανία δεν υπάρχουν δείγματα όπλων υψηλής ακρίβειας και υψηλής τεχνολογίας που θα έπρεπε να ήταν σε λειτουργία, για να αυξήσουν την αποτελεσματική ισχύ των ενόπλων δυνάμεών μας.

Δεν γνωρίζουμε και τα 21 σημεία της τουρκο-ουκρανικής αμυντικής συμφωνίας που υπογράφθηκε, αλλά γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να παραλάβει εξοπλισμένα με πυραύλους τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που πετούν σε μεσαίο υψόμετρο, έχοντας μεγάλη διάρκεια πτήσης και αποτελεσματικότητα.

Οι Ουκρανοί θα προμηθευτούν μια ποικιλία εναερίων οχημάτων αναγνώρισης, kamikaze, και εξοπλισμένα με πυραύλους που θα χρησιμοποιούνται από ειδικές μονάδες. Επιπλέον, από όσο γνωρίζω, υπάρχει συμφωνία με την τουρκική πλευρά ότι αυτά τα εναέρια οχήματα θα παράγονται στην επικράτεια της Ουκρανίας, δίνοντας στην εταιρεία Ukroboronprom την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της. Επισημαίνω ότι αυτά τα drone θα κοστίζουν 35-40% φθηνότερα από ό, τι στην διεθνή αγορά », δήλωσε ο ειδικός στις διεθνείς σχέσεις Yevhen Dobryak στο τηλεοπτικό κανάλι ZIK.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος εμπειρογνώμονας τόνισε ότι μετά την προμήθεια τουρκικών drone στην Ουκρανία, η χρήση τους κατά του Ντονέσκ θα είναι σίγουρη, ωθώντας και την Ρωσία να πράξει ακριβώς το ίδιο.

«Εκτιμώ ότι θα έχουμε ραγδαία επιδείνωση στην περιοχή, καθώς οι συνθήκες των εχθροπραξιών στα ανατολικά της Ουκρανίας από την χρήση τέτοιων όπλων θα αλλάξει ολοκληρωτικά όλα τα μέχρι πρότινος δεδομένα”, τόνισε ο ίδιος.

Εφόσον η μαζική χρήση drone ήταν επιτυχημένη κατά των συριακών δυνάμεων του Άσαντ, κατά των Αρμενίων και των Λίβυων του Χαφτάρ, τώρα φαίνεται ότι ήρθε η σειρά των φιλορώσων στην Α.Ουκρανία.

Πρόκειται ομολογουμένως για ένα νέο είδος πολέμου ο οποίος έχει δύο “πυλώνες”, ο ένας αφορά την μαζική χρήση drone,και ο άλλος την μαζική χρήση μισθοφόρων.

Για αυτό το είδος πολέμου οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε όλοι, αφού αποτελεί την νέα μέθοδο εχθροπραξιών που θα αντιμετωπίσουν πολλές χώρες τα επόμενα χρόνια, ενώ η τεχνολογία των drone θα βελτιώνεται συνεχώς το επόμενο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »