Το θρίλερ συνεχίζεται χωρίς τέλος, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται σε πολιτείες κλειδιά αλλά τον Τζο Μπάιντεν να κάνει την ανατροπή στο Ουισκόνσιν.

Πιο συγκεκριμένα, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακόμα και αυτό, ωστόσο, φαντάζει δύσκολο, καθώς στην Πενσιλβάνια, με την ενσωμάτωση στο 64%, η διαφορά υπέρ του νυν προέδρου των ΗΠΑ είναι μεγάλη (περί τις 700.000 ψήφους), ενώ στις υπόλοιπες Πολιτείες, όπου η διαφορά είναι μικρή, η ενσωμάτωση του 100% των ψήφων οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, με τον Τραμπ να διατηρεί και εκεί ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε νικητής και στη Βόρεια Καρολίνα.

Ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι, πολύ μεγάλο ποσοστό των ψήφων, που δεν έχουν καταμετρηθεί εώς τώρα, προέρχονται από κομητείες που ακόμη και το 2016 είχαν στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον και, κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα παραμένει ανοιχτό.

Μέχρι τώρα, από τις άνω των 2,5 εκατ. επιστολικών ψήφων, μόνο το 1,1 εκατομμύρια έχει καταμετρηθεί. Αυτό σημαίνει ότι 1,44 εκατομμύρια ψήφοι, δηλαδή το 56% των επιστολικών ψήφων δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί ή δεν έχουν περαστεί ακόμη στο σύστημα των αποτελεσμάτων. Περίπου 800 χιλιάδες ψήφοι από τις κομητείες Μπακς, Τσέστερ, Μοντγκόμερι και Αλεγκένι δεν έχουν προσμετρηθεί (κλίνουν προς τον Μπάιντεν).

Μέχρι στιγμής λοιπόν η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει ως εξής:

Μπάιντεν 238 εκλέκτορες
Τραμπ 213 εκλέκτορες
Γερουσία: Από 47 έκαστος
Βουλή: 187 Μπάιντεν, 181 Τραμπ
Κυβερνήτες: 23 Μπάιντεν, 27 Τραμπ
Ξεκίνησαν τα επεισόδια
Οι αριστεριστές του BLM-ANTIFA ξεκίνησαν τα εγκλήματα, την ώρα που οι ΗΠΑ περιμένουν να μάθουν ποιος θα τις κυβερνήσει.

Κατά την διάρκεια αντιπαράθεσης στον δρόμο, μαχαίρωσαν την αφροαμερικανή ψηφοφόρο του Τραμπ, Bevelyn Beatty. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλα περιστατικά.

Eπ’ισης είχαμε επίθεση σε τέσσερα μέλη της δεξιάς οργάνωσης Proud Boys στην Ουάσινγκτον, αφού πέρασαν τη νύχτα σε μπαρ κοντά στον Λευκό Οίκο πανηγυρίζοντας τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ!

Οι τέσσερις άνδρες δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά και η ζωή τους δεν απειλείται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »