Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι πίστευε ότι κανένας από το προσωπικό του δεν υπονόμευσε το μήνυμα δημόσιας υγείας για το πώς οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού

Την λύπη του για την «σύγχυση, τον θυμό και τον πόνο» που ένιωσαν οι πολίτες από τις ενέργειες του στενού του συμβούλου, Ντόμινικ Κάμινγκς, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του συνεργάτη του για την παραβίαση των μέτρων του lockdown με το ταξίδι του στο Ντάρεμ μαζί με την γυναίκα του και τον γιό του.

Αγγλία: «Αμετανόητος» ο Κάμινγκς για όσα έκανε στη διάρκεια της καραντίνας

Στη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε επανειλημμένα ερωτήσεις για όσα ισχυρίστηκε σε σημερινή του συνέντευξη ο στενός του συνεργάτης σχετικά με το ταξίδι του στο Ντάρεμ – στο αγρόκτημα του πατέρα του – με τον γιό του και την σύζυγό του, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα θέματα υγείας που αντιμετώπιζε τότε η οικογένειά τους, καθώς τόσο η σύζυγός του όσο – αργότερα και ο ίδιος – είχαν παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού και ήθελαν να φροντίσουν ότι ο γιός τους θα λάμβανε την κατάλληλη φροντίδα, σε περίπτωση που ασθενούσαν και οι δύο γονείς.

«Αυτή είναι μία χώρα που περνά τις πιο μεγάλες δυσκολίες και υποφέρει τις τελευταίες δέκα εβδομάδες. Και για αυτό ήθελα πραγματικά οι πολίτες να καταλάβουν ακριβώς τι συνέβη», είπε ο Τζόνσον. Στις ερωτήσεις που δέχτηκε για τους ισχυρισμούς του Κάμινγκς ότι έπρεπε να διανύσει μία μεγάλη απόσταση από το αγρόκτημα του πατέρα του προς μία όμορφη εξοχική τοποθεσία για να κάνει εξετάσεις στην όρασή του, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η ασθένεια του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην όραση, κάτι που και ο ίδιος έχει διαπιστώσει από την δική του ασθένεια.

Σε ό,τι αφορά τις πιέσεις που δέχεται για την παραίτηση του Κάμινγκς, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι κατανοεί γιατί οι πολίτες μπορεί να θέλουν να βλέπουν παραιτήσεις, αλλά «νομίζω ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν μόνοι τους για όσα είχε να πει ο κ.Κάμινγκς». Σε ερώτηση εάν δίνει την «άνευ όρων στήριξή του» στον Κάμινγκς, απάντησε «όχι», ωστόσο δεν πιστεύει πως οποιοσδήποτε στην Ντάουνινγκ Στριτ έχει κάνει κάτι που να υπονομεύει το επίσημο μήνυμα της κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »