Στην παραδοχή ότι η παραγωγή των F-35 εξαρτάται από χώρες όπως η Τουρκία προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ και εξέφρασε την επιθυμία του να μεταφερθεί η αλυσίδα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εξολοκλήρου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε τη Τουρκία ως παράδειγμα για να στηρίξει το επιχείρημα ότι σε στρατηγικής σημασίας τομείς η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να στηρίζει την εφοδιαστική της αλυσίδα σε τρίτες χώρες.

«Τα φτιάχνουμε στην Τουρκία. Κατασκευάζονται και εδώ και εκεί. Επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι, δεν κατηγορώ μόνο αυτόν, πίστευαν ότι αυτό ήταν κάτι το υπέροχο. Το πρόβλημα είναι ότι εάν έχουμε πρόβλημα με τη χώρα, δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε το αεροσκάφος. Παίρνουμε εξαρτήματα από όλο τον κόσμο. Είναι τρελό. Πρέπει να τα φτιάχνουμε όλα στις ΗΠΑ», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επί του πρακτέου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ ομολογεί πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποβάλουν ολοκληρωτικά την Τουρκία από το πρόγραμμα, η οποία υποτίθεται ότι θα είχε αποπεμπφθεί πλήρως μέχρι τις 31 Μαρτίου λόγω της απόκτησης του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Επιπλέον, υποτίθεται ότι θα υπήρχαν περαιτέρω κυρώσεις εις βάρος της σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

«Τι συμβαίνει λοιπόν; Έχουμε καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Τι θα συμβεί αν δεν… με εμένα (έχει καλή σχέση). Τι θα συμβεί εάν δεν έχουμε; Πρόκειται να πουν ότι δεν θα σας δώσουμε αυτό, οπότε πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Πρόσθεσε δηλαδή και το «κερασάκι» στην τούρτα. Τα πάει καλά με τον Ερντογάν…

Εν ολίγοις όλα αυτά σημαίνουν πως ο Ν.Τραμπ και οι ΗΠΑ γενικότερα δεν έχουν καμία τάση να πετάξουν την Τουρκία εκτός F-35,  έχουν την σκέψη πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάποτε βιολογικά θα λάβει τέλος.

Οι αυταπάτες των Αθηνών πως θα τους σώσουν οι «καουμπόιδες» πρέπει να λάβουν τέλος. Η χώρα πρέπει να έχει ανεξάρτητη πολιτική και νοοτροπία γιατί όλοι κοιτούν τα συμφέροντά τους εκτός από εμάς που θέλουμε να πιστεύουμε πως θα τα υπερασπιστούν κάποιοι άλλοι. Δύσκολο να το αποδεχτεί το παρών πολιτικό σύστημα διότε έχει γαλουχηθεί αλλιώς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »