Οι ΕΔ για άλλη μία φορά στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών.

ΟΣτρατός βρίσκεται παντού. Από την μία ”σφράγισε” τα σύνορα στον Έβρο και από την άλλη με συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο προστατεύει τα νησιά μας από τον εχθρό. 

Όποτε και εάν χρειάστηκε, τα στελέχη των ΕΔ ήταν εκεί. Δεν ενδιαφέρονται για τα χρήματα, αλλά κύριο μέλημά τους είναι η προστασία του εθνικού εδάφους, αλλά και εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας εν καιρώ ειρήνης. 

Τα στελέχη μας πλέον μπήκαν για τα καλά στην ”μάχη” για να κερδίσουν άλλον έναν πόλεμο, αυτόν του Cοvid-19.  

Στην εντατική με κορωνοϊό ο Γιάννης Βαρδινογιάννης της ΑΝΕΚ Lines

Αν και θα έπρεπε εδω και χρόνια η Ελλάς να παρασκευάζει δικές της μάσκες, τελικά όπως φαίνεται ποτέ δεν είναι αργά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα την παραγωγή αντισηπτικών στην 441 Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού, εκεί όπου ο Στρατός παρασκευάζει όλα τα φάρμακα για τις δικές του ανάγκες.

Εν τω μεταξύ, πριν από 10 ημέρες παραδόθηκαν 20 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης, από ποσότητες που έχει κατασχέσει αστυνομία και ΣΔΟΕ και από το προηγούμενο Σάββατο κιόλας ξεκίνησε η παραγωγή αντισηπτικών.

Την περασμένη Δευτέρα βγήκαν οι πρώτες παρτίδες, οι οποίες ήδη έχουν φθάσει σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και εγκαταστάσεις του ΕΟΦ. Τα κιβώτια περιέχουν δύο διαφορετικές συσκευασίες αντισηπτικών. Μπουκάλια των 400 ml πηγαίνουν σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, μπουκάλια του ενός λίτρου όσα προορίζονται για τον ΕΟΦ. ΄’όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, έχουν διατεθεί ήδη 13.500 φιάλες των 400 ml για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών, επίσης των 400 ml, για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το Υπουργείο Υγείας.

Το στρατιωτικό εργοστάσιο έχει γραμμή παραγωγής επί 24ώρου βάσεως, με το προσωπικό να βρίσκεται σε αραίωση λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (ΣΕ) ξεκινά η παραγωγή μασκών για τις ανάγκες τόσο των στρατιωτικών νοσοκομείων όσο και των μονάδων υγείας όλης της χώρας.

Πρόκειται για μία πρόταση που έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνταντίνος Φλώρος αφού είχε προηγηθεί επιθεώρηση του εργοστασίου από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, που άναψε και το πράσινο φως για την έναρξη παραγωγής. 

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες – Τα νέα έκτακτα μέτρα

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε περαιτέρω οδηγίες για τον κορωνοϊό  


 
Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, πέραν των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί έχουν αναληφθεί επιπλέον και οι ακόλουθες δράσεις:

• Έχουν εκδοθεί νεότερες διαταγές από το ΓΕΕΘΑ και τα ΓΕ των Κλάδων των ΕΔ με οδηγίες για τη λήψη επιπρόσθετων διοικητικών μέτρων ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

• Οι Διοικήσεις-Διευθύνσεις δίνουν οδηγίες και ενημερώνουν το προσωπικό τους για τη σκοπιμότητα των μέτρων πρόληψης που ήδη εφαρμόζονται και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο εφαρμογής τους. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί συχνές θερμομετρήσεις, ελέγχει τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται λεπτομερείς καθαριότητες, αερισμός και απολυμάνσεις εγκαταστάσεων.

• Οι Μονάδες, τα Επιτελεία και οι Υπηρεσίες εκτελούν και επιβλέπουν την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν στο στρατωνισμό, στην εκπαίδευση, στις συγκεντρώσεις και στις μετακινήσεις του προσωπικού.

• Για τις αεροδιακομιδές, έχουν χορηγηθεί και χρησιμοποιούνται συλλογές ατομικής προστασίας για τα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων, ενώ οι ασθενείς από COVID-19, μεταφέρονται με ειδική κάψουλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

• Έχουν διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρείς ιατροί και πέντε νοσηλευτές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πέντε ιατροί και πέντε νοσηλευτές για τη στελέχωση κινητών μονάδων ελέγχου. Επίσης, στην ομάδα διαχείρισης κρίσης του νομού Καστοριάς έχει διατεθεί ένας ιατρός και στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου ένας ιατρός και ένας νοσηλευτής.

• Στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το Υπουργείο Υγείας.

• Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Υπουργείου Υγείας. 

Άπαντες σε ετοιμότητα, θα νικήσουμε και σε αυτόν τον ”πόλεμο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »