Νέα πρόκληση
Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών. Αυτή την φορά στο ”παιχνίδι” της προπαγάνδας μπήκαν τα ”φερέφωνα” του Ερντογάν, όπως η εφημερίδα ”YeniAkit” και η καθηγήτρια Εμετέ Γκιουζούγκιουζελί, η οποία αρκετές φορές έχει ”στοχοποιήσει” με άρθρα της και συντάκτες του Πενταπόσταγμα.

Τι αναφέρουν:
”Η Ελλάδα χωρίς να υπολογίζει το διεθνές δίκαιο, συνεχίζει να προκαλεί ένταση στην περιοχή. Η Ελλάδα δεν υπολογίζει τα θαλάσσια σύνορα και την ΑΟΖ της Τουρκίας και κατά παράνομο τρόπο εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: Έβγαλε NAVTEX μέχρι την Μάλτα!

Τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχώς αμφισβητούνται, ενώ η Ελληνική πλευρά παίρνει μία θέση που δεν υπολογίζει κανόνες. Στο πεδίο από αυτό όπου υπάρχει επί μακρόν μία διαμάχη απέναντι στην εποικοδομητική και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο στάση της Τουρκίας, η Ελλάδα ακολουθώντας μία επιθετική και κακομαθημένη στάση, συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.”

Η γνωστή καθηγήτρια και η ”YeniAkit” αναφέρουν στη συνέχεια:

”Το αποστρατιωτικοποιημένη καθεστώς της νήσου Λήμνου καθορίστηκε με το άρθρο 12 της συνθήκης της Λωζάννης του 1923 και με τα άρθρα 4 και 6 της Λωζάνης για τη συνθήκη των Στενών. Έγινε αποδεκτό και με την συνθήκη των Παρισίων της 10/2 1947. Ο αφοπλισμός με τις αναφερόμενες αυτές συμφωνίες κατέστη εθιμικό δίκαιο.¨

Ανοησίες στο μέγιστο από τους Τούρκους, οι οποίοι όμως δείχνουν ξεκάθαρα με τον τρόπο τους πως φοβούνται από τις Ελληνικές ΕΔ!

Aναθεώρηση του status quo θέλουν οι Τούρκοι: ”Οι Έλληνες έχουν δεκάδες στρατιώτες στα νησιά”
Το σοβαρό του ζητήματος όμως ελναι αλλού. Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η φωτογραφία πιθανόν έχει προέλθει από τουρκικό UAV. Τα συγκεκριμένα UAV ”σαρώνουν” κυριολεκτικά το Ανατολικό Αιγαίο φωτογραφίζοντας όλες τις κινήσεις και την διάταξη δυνάμεων της ΑΣΔΕΝ και της 88 ΣΔΙ, επί του προκειμένου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »