Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Εξακολουθούν οι Τούρκοι να ασχολούνται με τους Ελληνικούς S-300. Η πικρή αλήθεια βέβαια είναι ότι περισσότερο ασχολούνται οι ”γείτονες” με το οπλικό μας σύστημα, παρά η Αθήνα, η οποία εξακολουθεί να μην θέλει να κάνει δοκιμαστική βολή.

Παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν, το Μ. Μαξίμου έχει αποφασίσει να μην ”προκαλέσει” την Τουρκία. Για άλλη μία φορά δηλαδή η Κυβέρνηση ακολουθεί ήπια πολιτική απάναντι στον Ερντογάν.

Έτσι λοιπόν, ο Çağrı Erhan, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής Ασφάλειας και σύμβουλος του Ερντογάν αναφέρεται στους Ελληνικούς S-300, κάνοντας επίθεση ταυτόχρονα στον Μπάιντεν.

”Γιατί η Αθήνα έχει S-300 στα νησιά της, γιατί οι ΗΠΑ δεν τιμωρούν την Ελλάδα;” Προφανώς ο εν λόγω κύριος δεν γνωρίζει ότι το σύστημα βρίσκεται μόνο στην Κρήτη, αλλά το όλο θέμα είναι ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να ανησυχεί και το δείχνει.

Την ίδια στιγμή, o Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο, καθώς με νέες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 που προμηθεύτηκε η χώρα του από την Ρωσία και έχει αποτελέσει «αγκάθι» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ αλλά και με αρκετές χώρες – συμμάχους εντός NATO.

Μετά και την δοκιμή των τουρκικών πυραύλων S-400, που προκάλεσε αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, καθώς έθεσε σοβαρό ζήτημα διαλειτουργικότητας και ασφάλειας δεδομένων της Συμμαχίας του NATO, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας για ακόμα μια φορά «πέταξε το μπαλάκι» στην Ελλάδα, σχετικά με την χρήση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος.

Ειδικότερα, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία ως κράτος-μέλος του NATO θα προχωρήσει στη λειτουργία και στη χρήση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400, όπως ακριβώς κάνουν και άλλες χώρες της Συμμαχίας με τους πυραύλους S-300, εννοώντας σαφώς την Ελλάδα.
Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Ακριβώς όπως το σύστημα S-300, το οποίο υπάρχει και το χρησιμοποιούν ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, έτσι και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο το αντιπυραυλικό σύστημα S-400», στο πλαίσιο ομιλίας του σε επιτροπή για τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού του τουρκικού κοινοβουλίου.

Τουρκία: Η Ελλάδα έστειλε δυο ισραηλινά drones Ηeron στην Σκύρο
Φοβούνται οι Τούρκοι την ισχύ των συγκεκριμένων drones, που για την ώρα η Αθήνα διαθέτει μόνο για παρατήρηση και επιτήρηση. Η Ελλάδα διαθέτει τα ισραηλινά drones Ηeron τα οποία νοικιάζει από το Ισραήλ.

Πρόκειται για drones που οπλισμένα θα χτυπούν τον στόχο τους από τα 40.000 μέτρα σε εμβέλεια 25-30 χλμ. Τα Heron πετάνε και με δορυφορική σύνδεση οπότε είναι δύσκολη η όποια τουρκική παρεμβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά 12.11.2020 – 16:22112
Το ΝΑΤΟ ”επιθεώρησε” τουρκική άσκηση βίαιης διάβασης του Έβρου
Η κίνηση του οπλισμού των Heron θα αλλάξει μία και καλή την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ενώ θα αυξήσει την επιθετική ισχύ της Ελλάδα με ένα ικανό όπλο που δεν διαθέτει έως σήμερα.

Και αυτό είναι που τρέμουν οι Τούρκοι, γι αυτό αναπαράγουν την είδηση των δύο ελληνικών Ηeron στην Σκύρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »