Η οικονομία πλήττεται από τις επιπτώσεις των περιορισμών για την επιβράδυνση της διασποράς του ιού.

Σε κατάσταση πολέμου βρίσκονται οι ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, και εκτός της καθημερινής και ογκώδους απώλειας ζωών που αποτελεί το κύριο “μέτωπο” του ιού, η οικονομία ακολουθεί και πλήττεται ανελέητα από τις επιπτώσεις των περιορισμών και των μέτρων για την επιβράδυνση της διασποράς. 

Η πανδημία “γονατίζει” τις ΗΠΑ: Ο Τραμπ εθνικοποιεί την έκδοση δολαρίου

Ο Λευκός Οίκος λαμβάνει “πολεμικά μέτρα” για την τόνωση της οικονομίας, η οποία σε παγκόμιο επίπεδο πλέον δείχνει σημάδια ταχείας κατάρρευσης. 

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ειδικών «ομολόγων πολέμου» ως μέσου για την άντληση μετρητών στο πλαίσιο της προσπάθειας ανακούφισης των πολιτών, με φόντο την πανδημία κορονοϊού, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Λάρι Κάντλοου.

«Αυτή θα είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση στο μέλλον της αμερικανικής υγείας, της ασφάλειας και της οικονομίας» ανέφερε.’The Exorcist’ Actor Max Von Sydow Has Died Aged 90

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη θέσπιση φορολογικών μέτρων με στόχο να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία εν μέσω της πανδημίας. Ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει η οικονομία να επανέλθει έναν ή δύο μήνες μετά την άρση των περιορισμών.

Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να υποφέρει από μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν υιοθετηθεί σε πολλές πολιτείες, σε μια προσπάθεια μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Οικονομική ασφυξία σε συνθήκες Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ζει ο πλανήτης: Εκθέσεις σοκ για την Ελλάδα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υιοθετήσει ορισμένα μέτρα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την επιδημία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στον κόσμο. Τουλάχιστον 330.000 έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό στις ΗΠΑ. Οι νεκροί στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνούν τους 9.500.

Πάνω από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »