Οι Σερβοβόσνιοι ετοιμάζουν απόσχιση από την Βοσνία την ίδια στιγμή
Μεγάλη “φωτιά’ άναψε η διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ Defender-21, η οποία αφορά σύμφωνα με ειδικούς, δοκιμή επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της της Ρωσίας, της Κριμαίας και των Βαλκανίων, σύμφωνα με Ουκρανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Το στρατηγείο των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική, έχει συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της άσκησης για πρώτη φορά και την Δυτική Θράκη, λόγω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και της σιδηροδρομικής ένωσης με Βουλγαρία -Ρουμανία και κεντρική Ευρώπη παρακάμπτοντας τα Στενά.

Προβλέπεται ότι θα μετακινηθούν δυνάμεις σε αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, καθώς και στη βάση του στρατοπέδου BFFstel των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο.

 

Η Γερμανία, θα γίνει «κεντρικός κόμβος διανομής» των αμερικανικών δυνάμεων. Η Defender-Europe 21 θα συγκεντρώσει περίπου 30.000 στρατιώτες από 27 χώρες, οι οποίοι θα κάνουν ασκήσεις σε μια τεράστια περιοχή.

Τα περισσότερα στρατεύματα προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όλες οι χώρες της περιοχής, με εξαίρεση τη Σερβία, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις.

Τα Βαλκάνια θα είναι ο κύριος χώρος της άσκησης του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν εκπαιδευτικά κέντρα στα κράτη της Βαλτικής και στη Γερμανία. Θα συμμετάσχουν σχεδόν όλα τα κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης στην περιοχή, όπως το Slunj στην Κροατία, το Manyacha και το Glamoch στη Βοσνία (Republika Srpska), το Krivolak στα Σκόπια και το Bondstil κοντά στο Uroševac στο Κοσσυφοπέδιο. Θα ενεργοποιηθούν επίσης 30 κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη.

Το σκηνικό αυτό από μόνο του “μυρίζει” πολλά χιλιόμετρα μακριά ”μπαρούτι”, αφού αφορά προσχεδιασμένο πεδίο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας.

Κέντρο του θα είναι η Α.Ουκρανία, Μαύρη θάλασσα και κυρίως τα Βαλκάνια, στα οποία η Σερβία απομένει ως η κύρια “βάση” των ρωσικών σχεδίων, ενώ ο επικεφαλής των Σερβοβόσνιων ομιλεί για ανεξαρτησία από το κράτος της Βοσνίας.

Αυτή η διαφοροποίηση της σερβοβοσνιακής οντότητας, της οποίας την ασφάλεια υπενθυμίζεται εγγυάται η Μόσχα με αμυντική διμερή συνθήκη, θα είναι η “σπίθα” που θα τινάξει στον αέρα τα Βαλκάνια, στα οποία “δουλεύουν” νυχθημερόν Τούρκοι και Αλβανοί για τα δικά τους φυσικά άνομα σχέδια.
Ρωσική δωρεάν προμήθεια αεροσκαφών στην Σερβία μέσω Λευκορωσίας
Βίντεο με την πτήση ενός μαχητικού “MiG-29” εμφανίστηκε στο Instagram, με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική πτήση ενός εκ των τεσσάρων υπό παράδοση αεροσκαφών στην σερβική πολεμική αεροπορία απο την Ρωσία.

Η Μόσχα θα παραδώσει τώρα αυτήν την συγκεκριμένη “καυτή” περίοδο ακόμη τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, με την μορφή δωρεάς στο Βελιγράδι μέσω Λευκορωσίας, έχοντας σαφώς τα δικά της σχέδια για αυτό που έρχεται και στα Βαλκάνια.

Έτσι οι Σέρβοι θα διαθέτουν μια μοίρα με συνολικά 14 αναβαθμισμένα αεροσκάφη MiG-29 για όλα τα σενάρια στην περιοχή.
Η δημοκρατία των Σερβοβόσνιων ετοιμάζει απόσχιση
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα ( Βοσνία) Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε “ εντελώς ξαφνικά” ότι η Β-Ε δεν έχει νόημα ως κράτος και ότι όλα είναι παράξενα, εκτός από τη δρόμο που έχουν πάρει οι Σερβοβόσνιοι για την ανεξαρτησία (και την ένωση φυσικά με την Σερβία).

“Κανείς δεν μπορεί να χτίσει κινεζικά τείχη ή κάτι παρόμοιο εδώ, για να αποτρέψει στους Σερβοβόσνιους να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματά τους που αποκτήθηκαν με την ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον, αφού η Βοσνία δεν έχει νόημα ως κράτος” είπε ο Ντόντικ, δείχνοντας ότι οι Σερβοβόσνιοι θα είναι η αφορμή να τιναχθούν τα Βαλκάνια στον αέρα.

 

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι “δεν πρέπει να έχει κανένας αυταπάτες και την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να εξαναγκάσει την σερβοβοσνιακή πλευρά να γίνει μειονότητα στη Β-Ε. Αυτό είναι το επόμενο σενάριο για εμάς τους Σέρβους εάν δεν υπάρχει Δημοκρατία Σέρπσκα”.

Η κατάσταση σε Ουκρανία και Μαύρη θάλασσα σαφώς και αφορά την Ελλάδα λόγω εγγύτητας, τα Βαλκάνια όμως μας “καίνε” στην κυριολεξία, αφού Τούρκοι, Αλβανοί, Ρώσοι και ΝΑΤΟ, ετοιμάζουν ο καθένας για λογαριασμό του τα δικά του σχέδια, τα οποία όμως καταλήγουν σχεδόν όλα σε πιθανή πολεμική αναμέτρηση πάνω από τα Βόρεια ελληνικά σύνορα ενώ το ακραίο ισλάμ “οργώνει” την περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »