Πυρετώδεις ετοιμασίες για Σύρτη και Αλ Τζούφρα
ΟΧαλίφα Χάφταρ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε επιστολή που εστάλη στην Ουάσινγκτον, διεθνή επέμβαση στη Λιβύη για να αποτρέψουν την άφιξη όπλων στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ενώ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαπραγματευτεί με την Τουρκία , ανέφερε το κανάλι Al-Arabiya.

Το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε ότι η επιστολή του Χαφτάρ προς τις ΗΠΑ ζήτησε τη διεθνή παρακολούθηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων για να απαγορεύσει την άφιξη όπλων στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ειδικά από την Τουρκία.

Λιβύη: Ρωσία και Συρία στέλνουν πολεμοφόδια και στρατιώτες στον Χάφταρ
“Δεν θα καθίσουμε με την Τουρκία σε προσεχείς διαπραγματεύσεις και θέλουμε να αποσυρθούν οι μισθοφόροι και οι πολιτοφυλακές και να απαγορευθεί η ένταξη τους σε κανένα κρατικό θεσμικό όργανο, όπως σχεδιάζει η GNA”, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Ο Χάφταρ εμφανίστηκε σε βίντεο την Κυριακή απευθυνόμενος στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA και τους χαρακτήρισε πατριώτες και ευσεβείς, προτρέποντάς τους να πολεμήσουν τη νέα τουρκική εισβολή στη Λιβύη.

Την ίδια στιγμή, ρωσική εταιρεία ασφαλείας με έδρα τη Συρία – σε συμπαιγνία με τη συριακή κυβέρνηση – στρατολόγησε τουλάχιστον 3.000 Σύριους, πολίτες και μαχητές, από διάφορες επαρχίες ως μισθοφόρους για να τους μεταφέρει στη Λιβύη, όπου πρόκειται να πολεμήσουν μαζί με τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ ενάντια στην κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ανέφερε η Syrians for Truth and Justice Organization.

Πρόσθεσε ότι η πρόσληψη ξεκίνησε στην επαρχία Σουβάιντα τον Δεκέμβριο του 2019, ακολουθούμενη από την Κουνέιτρα, τη Ντάρα, τη Δαμασκό, τη Χομς, τη Χάμα, την Αλ Χασάκα, τη Ράκκα και την Deir ez-Zor, ενώ οι ρυθμοί στρατολόγησης φέρονται να αυξήθηκαν κατακόρυφα το Μάιο του τρέχοντος έτους.

“Οι επιτόπιοι ερευνητές της οργάνωσης Syrians for Truth and Justice Organization ανέφεραν ότι η πρόσληψη ήταν ακόμη σε εξέλιξη όταν συντάχθηκε η έκθεση – δηλαδή στις 30 Ιουνίου 2020”.

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από την οργάνωση έδειξαν ότι οι Σύριοι μαχητές προσλήφθηκαν με συμβάσεις που παρέχουν σε κάθε στρατό μισθό 800 έως 1500$, εκτός από προνόμια, όπως η δικαίωση προσώπων που εμπλέκονται σε θέματα ασφάλειας, και συνεπώς διώκονται από τη συριακή κυβέρνηση, ή απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία μέσα στις τάξεις του συριακού τακτικού στρατού.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι αρκετά στελέχη της συριακής κυβέρνησης συμμετέχουν σε αυτές τις προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένου του «Sh. al-Sha’er», διευθυντή του Προεδρείου του Εθνικού Κόμματος Νεολαίας της Συρίας με άδεια από την κυβέρνηση, αξιωματούχοι των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων στην επαρχία Σουβάιντα και διοικητές της 5ης Λεγεώνας που ιδρύθηκε από τη Ρωσία, η οποία δραστηριοποιείται στη νότια Συρία και περιλαμβάνει πρώην ένοπλους μαχητές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι προσχώρησαν στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης μετά τη σφράγιση μιας συμφωνίας συμφιλίωσης.

Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, ιδίως μαχητές, πολίτες, οι μισθοφόροι μεταφέρονται στη Λιβύη επί πολιτικών αεροπλάνων της Cham Wings Airlines ή πολεμικά αεροσκάφη που αναχωρούν από την Αεροπορική Βάση Khmeimim στη Λατάκια.

Όσον αφορά την προσγείωση, οι Σύριοι μισθοφόροι φθάνουν σε έναν από τους τέσσερις ακόλουθους κύριους προορισμούς στη Λιβύη: το Διεθνές Αεροδρόμιο Benina, την αεροπορική βάση al-Khadim, την αεροπορική βάση al-Jufra και το αεροδρόμιο Bani Walid.

Προηγούμενες αναφορές αφορούσαν την αποστολή χιλιάδων Σύρων από τη Ρωσική Ομάδα Wagner από περιοχές που ελέγχονται από τον Άσαντ στη Λιβύη για να πολεμήσουν για το Χαφτάρ και να εξασφαλίσουν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου υπό τον έλεγχό του.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου, η οποία επιβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομάδα Wagner και οι Σύριοι μισθοφόροι παρέμεναν εντός των πετρελαιοπηγών και των τερματικών Es Sider και Was Lanuf.

Σημειώνεται ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συμφέροντα εξυπηρετεί η ΜΚΟ Syrians for Truth and Justice Organization, ωστόσο πλήθος δημοσιευμάτων στο πρόσφατο παρελθόν, φιλοκυβερνητικών μέσων και μη, έχουν υποστηρίξει ότι η Ρωσία ενισχύει με Σύριους μισθοφόρους τον LNA, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »