Στόχος η ενίσχυση του κυβερνητικού έργου σε τομείς που επιβάλουν καλύτερο συντονισμό και ταχύτητα
Την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν τον ανασχηματισμό είναι θέμα ωρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού ότι «δεν γίνεται ανασχηματισμός, αλλά διορθωτικές αλλαγές».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, στόχος αυτού του «μη ανασχηματισμού» είναι η ενίσχυση του κυβερνητικού έργου σε τομείς που επιβάλουν καλύτερο συντονισμό και ταχύτητα. Ένας από αυτούς, για παράδειγμα, είναι η διαχείριση των χρημάτων που πήρε η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επίσης, θα καλυφθούν κενές θέσεις σε επίπεδο υφυπουργών και γενικών γραμματέων, όπου αυτό χρειάζεται.

Ερωτώμενος αν θα αλλάξουν κομβικοί υπουργοί, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Είπαμε δεν θα γίνει ανασχηματισμός».

Πέτσας: Δεν υπάρχει περίπτωση ανασχηματισμού τις επόμενες μέρες!
Νωρίτερα, σύμφωνα με το Open Tv, γινόταν γνωστό πως στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των «διορθωτικών αλλαγών» του κυβερνητικού σχήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Mάλιστα, όπως μεταδόθηκε, τα τελευταία λεπτά άρχισε η τελική φάση επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων. Όλα αυτά αναμένεται να συμβούν μέχρι και την Πέμπτη.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης των €72 δισ., από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναβαθμίζεται σε αναληρωτή Υπουργό Αντάπτυξης και Επενδύσεων ο Νίκος Παπαθανάσης. Επίσης με έξτρα θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Οικοδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »