Πανηγυρίζουν το ΝΑΤΟ & το Βερολίνο τα οποία έχουν γνωστό φιλότουρκο προσανατολισμό για την ανακοίνωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν από τα ΜΜΕ και μάλιστα επιτίθενται στον Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα ο φιλότουρκος Γενς Στόλτεμπεργκ δήλωσε : «Ένα ισχυρό NATO είναι καλό τόσο για τη Βόρεια Αμερική όσο και για την Ευρώπη», τόνισε, προσθέτοντας: «Συγχαίρω τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του ως επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ & την Κάμαλα Χάρις ως Αντιπρόεδρο.

Γνωρίζω τον Τζο Μπάιντεν ως ισχυρό υποστηρικτή της Συμμαχίας μας και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του. Ένα ισχυρό NATO είναι καλό τόσο για τη Βόρεια Αμερική όσο και για την Ευρώπη»
«Ανακούφιση» για την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ο φιλότουρκος αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, σε μια μάλλον απροσδόκητη αντίδραση.

«Η Αμερική ψήφισε, ο κόσμος αναστενάζει με ανακούφιση (…) Αυτή η εκλογή αποτελεί ισχυρό παράδειγμα για την δύναμη της δημοκρατίας», σημειώνει ο κ. Σολτς σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού Der Spiegel, με αφορμή τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις.

Όπως τόνισε, η ικανοποίησή του οφείλεται στο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «περιφρόνησε της αρχές της δημοκρατικής συνύπαρξης, βλάπτοντας τους πυλώνες της διεθνούς τάξης». Μάλιστα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι και θα παραμείνουν ο πιο κοντινός εταίρος και σύμμαχος της Ευρώπης στον κόσμο.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τις δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ, αντιλαμβανόμαστε πως το ενδεχόμενο της «τιμωρίας» της Τουρκίας από τον Τζο Μπάιντεν απομακρύνεται σημαντικά, μάλλον το αντίθετο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »