Τι αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα
Ακόμη ένα άρθρο από τη Yeni Safak, έρχεται να “ταράξει” τα νερά στην Τουρκία. Η εφημερίδα, κάνει λόγω για τεράστια στρατιωτική δραστηριότητα από Έλληνες αλλά και Γάλλους στο Καστελόριζο.

«Με την υποστήριξη της Γαλλίας, η Αθήνα αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με παράνομες ενέργειες. Η Ελλάδα, έχει αυξήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα στο Καστελλόριζο (Meis) με συχνές θαλάσσιες περιπολίες από ένοπλα σώματα. Έλληνες στρατιώτες τοποθετήθηκαν στο νησί, 2,1 χιλιόμετρα από την περιοχή Kaş της Αττάλειας. Περιπολούν καθημερινά στις ακτές μας. Την ίδια ώρα, στρατιωτικά φορτηγά που μεταφέρουν κομάντο παρατηρήθηκαν στο νησί ενώ έλαβαν χώρα και εργασίες συντήρησης των φυλακίων», αναφέρει η Yeni Safak.


Τα περισσότερα ΜΜΕ, στην Τουρκία, είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Ερντογάν. Με διάφορους τρόπους εδώ ξκαι καιρό στηρίζουν την προπαγάνδα του “Σουλτάνου”, μία προπαγάνδα που ίσως και να πηγάζει από τους χειρότερους φόβους της Άγκυρας.

Ιδιαίτερα με το Καστελόριζο, φαίνεται πως έχουν μία “μανία”, οι τούρκοι δημοσιογράφοι “ψάχνονται” για θέματα προβοκατόρικά κάνοντας ακόμη και παραπέντε για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις της χώρας μας.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Μεγίστης, Γιώργου Σαμψάκου, να παραστεί στον εορτασμό της 77ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελόριζου, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »