Τα δίνει όλα σε Αζέρους και Τούρκους – Δείτε βίντεο
Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε για άλλη μία φορά ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Rossiya 24, μίλησε για την σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ και για την εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο.

Ο Πούτιν στην ουσία έδωσε συγχωροχάρτι σε Αζέρους και Τούρκους, ενώ τα έβαλε έμμεσα με την Αρμενία.

Μάλιστα προχώρησε και σε μία δήλωση-σοκ: ”Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το Καραμπάχ ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι του Αζερμπαϊτζάν, το CSTO δεν μπορούσε να παρέμβει και κανείς δεν εισέβαλε στην Αρμενία!”

Αναλυτικά:
”Το ζήτημα της επιστροφής στο Αζερμπαϊτζάν πέντε και, στη συνέχεια, δύο περιφερειών, που στην πραγματικότητα ήταν υπό τον έλεγχο της Αρμενίας βρίσκεται στην ατζέντα εδώ και πολύ καιρό”.

Ωστόσο, το ζήτημα της μεταφοράς της πόλης Σούσα υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν δεν είχε συζητηθεί ποτέ πριν και προέκυψε κατά τη διάρκεια της τελευταίας ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ του Ερεβάν και του Μπακού”, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι ακόμη και η Αρμενία δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι το Μπακού προσπαθούσε να πάρει πίσω τα εδάφη του.

”Αυτό που είναι σήμερα πρωταρχικής σημασίας”, σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ότι η συμφωνία έβαλε τέλος στην αιματοχυσία, ενώ η επιστροφή των προσφύγων στην αμφισβητούμενη ζώνη ανατίθεται στους Ρώσους ειρηνευτές. “Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »