Το δικαίωμα της σιωπής τήρησε ενώπιον του ανακριτή η 35χρονη
Ανανέωση 11:47

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Η φερόμενη δράστις απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Ανακριτή στα Δικαστήρια της παλαιάς σχολής Ευελπίδων.

Η απολογία της ήταν σύντομη, καθώς η 35χρονη τήρησε σιγήν ιχθύος, μη απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτικών αρχών.

Όταν η κατηγορούμενη έφυγε από το κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων μία πολίτης της φώναζε «παλιοθήλυκο, να σου ρίξουν βιτριόλι! Έκλεισες δυο σπίτια! Τους γονείς σου δεν τους σκέφτηκες;»

Aρχικό κείμενο 09:31

Ένα χρόνο πριν, απο τον Ιούνιο του 2019, η «μαύρη χήρα» της Αμφιλοχίας παρακολουθούσε την Ιωάννα.

Η έρευνα των αστυνομικών της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζεται για να φωτίσουν ολα τα σκοτεινα στοχεια της υποθεσης για την επίθεση με βιτριόλι και τα πρώτα αποτελεσματα απο την εξεταση των κινητων της 35χρονης έδειξαν οτι αρκετα καλοκαιρινα βραδια του Ιουνίου, έστηνε καρτέρι έξω απο το σπιτι της Ιωάννας στο Μοσχάτο και παρακολουθούσε.

Η άφιξη της 35χρονης στην Ευελπίδων

Επίθεση με βιτριόλι: Τάσεις αυτοκτονίας από την 35χρονη
Η ενέργεια αυτη αποδεικνύεται απο τις φωτογραφιές που βρεθηκαν στο iPhone που είχε πάνω της και είναι απο την είσοδο του σπιτιού του θύματος της.

Μάλιστα οι λήψεις είναι νυxτερινές και οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι θα ανασύρουν και άλλο πολύτιμο υλικό το οποίο αν και η 35χρονη φρόντισε να σβήσει, οι αστυνομικοί με ειδικές μεθόδους μπορούν να ανακτήσουν.

Αυτο το υλικό, αποδεικνύει ότι η 35χρονη σχεδίαζε την επίθεση έναν χρόνο πριν και δένει με την κατάθεση γειτόνων της Ιωάννας τον Ιανουάριο, που την είχαν δει να περιφέρεται σαν σκια, ντυμένη στα μαύρα έξω απο το σπιτι της και να κατόπτευει.

Οι φωτογραφίες της Ιωάννας και η πινακίδα του ταξί
Στο κινητό της σατανικής γυναίκας βρέθηκαν επίσης, αποθηκευμένες φωτογραφίες της Ιωάννας από τα προφίλ της 34χρονης κοπέλας στο facebook και το instagram. Κάτι που δείχνει ότι η Εφη είχε εμμονή μαζί της.

Προφανώς, εκτιμούν οι αναλυτές, τη ζήλευε σε τέτοιο βαθμό που ήθελε να της μοιάσει και να γίνει «εκείνη» κοπιάροντας από την εμφάνιση μέχρι τη ζωή της.

Παράλληλα, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε screenshot η πινακίδα από το ταξί διαφυγής και το τηλέφωνο της οδηγού από το ταξί το οποίο είχε κρατήσει σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσει μαζί της. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε γιατί η οδηγός ήταν στην ώρα της.

Επίθεση με βιτριόλι: Αρνείται τα πάντα η 35χρονη δράστιδα
Τα συγκεκριμένα screenshots έχουν ώρα περίπου 10 το πρωι λίγο, δηλαδή, πριν την άφιξή της στο Παγκράτι την πρώτη μέρα που δεν κατάφερε να επιτεθεί.

Στον ανακριτή

Λίγο πριν τις 9.30 η 35χρονη πέρασε την πόρτα του ανακριτή. Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της απείθειας αλλά και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μια κατηγορία που την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο προφυλάκισής της. Και αυτό, την στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 35χρονη δεν θα αποδεχθεί, ενώπιον του ανακριτή, τις πράξεις που της καταλογίζονται, στάση που σύμφωνα με το δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου, κρατάει από την ημέρα της σύλληψής της. Μάλιστα, δεν αποκλείεται σήμερα ο δικηγόρος της να υποβάλει στον ανακριτή αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »