Ημέρα έντασης στη Μαύρη Θάλασσα – Σήμανε συναγερμός στο ρωσικό στόλο.

Ένταση επικρατεί σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς στα πλαίσια άσκησης έχει καταπλεύσει νατοϊκός στολίσκος με τη συμμετοχή του Καναδά, της Ιταλίας και της Τουρκίας. Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο ρωσικός στόλος, ο οποία σε κατάσταση συναγερμού παρακολούθησε τις κινήσεις του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, ένα ρωσικό μαχητικό έπεσε υπό άγνωστες συνθήκες κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων πτήσεων στη Μαύρη Θάλασσα. Η επιχείρηση διάσωσης του πιλότου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ρωσική προειδοποίηση σε Τουρκία: ”Μην προκαλέσετε την Αρμενία – Τα στρατεύματά μας είναι πάντα σε ετοιμότητα”!

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ένα αεροσκάφος SU-27 συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην περιοχή Feodosya κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων πτήσεων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη, σύμφωνα με το Sputnik.

“Περίπου στις 08.10 μ.μ. ώρα Μόσχας στις 25 Μαρτίου, ένα μαχητικό Su-27 που πετούσε σε προγραμματισμένη αποστολή πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πόλη Feodosya , εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Εντοπίστηκε ραδιοφωνικό σήμα εκτάκτου ανάγκης στην περιοχή”, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. “Η αναζήτηση του πιλότου στην περιοχή της επιχείρησης εμποδίζεται από δύσκολες καιρικές συνθήκες”, ανέφερε το υπουργείο.

Δύο διασωστικά ελικόπτερα, μια φρεγάτα και πολλά πολιτικά πλοία έχουν σταλεί στην περιοχή της συντριβής.

Νωρίτερα σήμερα, ένα εκπαιδευτικό L-39 κατέπεσε στον οικισμό Dmitrievskaya στην περιοχή Krasnodar, σκοτώνοντας τον πιλότο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης. Δεν υπήρξε καμία ζημιά στην υποδομή στο έδαφος, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Μαύρη Θάλασσα: Εμπλοκή ΝΑΤΟ-Τουρκίας με Ρωσία

Η μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) με μονάδες επιφανείας της εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα για την διεξαγωγή ναυτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων ασκήσεων με το Γεωργιανό Ναυτικό, σημαίνοντας ταυτόχρονα όμως συναγερμό στον ρωσικό στόλο. Ο στολίσκος αποτελείται από τρεις φρεγάτες από τον Καναδά, την Ιταλία και την Τουρκία, υπό την ηγεσία του Ιταλού Ναυάρχου Paolo Fantoni.

Την ίδια στιγμή αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης των ΗΠΑ RC-135W πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη μια πτήση κοντά στα σύνορα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με αυτά, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος αναγνώρισης με το σήμα κλήσης FLOUR11, που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Mildenhall στην Αγγλία, πέταξε  κατά μήκος της ακτής της Κριμαίας. Η πτήση πραγματοποιήθηκε σε υψόμετρο περίπου 8,6 χιλιομέτρων πάνω από τα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Το αεροσκάφος πλησίασε τις ρωσικές ακτές σε απόσταση 50-60 χιλιομέτρων, ενώ ανεφοδιάστηκε στον αέρα από ένα αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ μένοντας αρκετές ώρες στον αέρα.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντίστοιχος ρωσικός στολίσκος με πολεμικά πλοία άρχισε να παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες των φρεγατών της Ιταλίας, της Τουρκίας και του Καναδά αμέσως μετά την είσοδό τους στη Μαύρη Θάλασσα.

“Μετωπική” Τουρκίας-ΝΑΤΟ με Ρωσία – Ρωσικά ΜΜΕ: “Οι Αμερικανοί μετέφεραν πυρηνικά στο Ιντσιρλίκ”

“Οι δυνάμεις και τα μέσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθούν τις ενέργειες των νατοϊκής δυνάμεως που εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 13:00 στις 23 Μαρτίου 2020″, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο σε έκτακτη ανακοίνωση σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Οι τρεις χώρες που συνορεύουν με τη Μαύρη Θάλασσα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, αποστέλλουν συχνά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι μόνιμες αυτές ναυτικές δυνάμεις διεξάγουν επίσης τακτικές περιπολίες στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, ενισχύοντας την ικανότητα των συμμαχικών δυνάμεων να συνεργαστούν στον ναυτικό τομέα. Δεδομένης δε της παγκόσμιας πανδημίας, τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για την πρόληψη και τον μετριασμό του κινδύνου εκθέσεως κάθε ατόμου που εμπλέκεται στις δραστηριότητες, αναφέρει το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Νάπολι.

Ο στολίσκος του ΝΑΤΟ θα επισκεφθεί το γεωργιανό λιμάνι Poti στις αρχές Απριλίου. Παρόλο που πολλές από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες με τις αρχές της Γεωργίας μειώθηκαν, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος και για τις δύο πλευρές του COVID-19, οι συγκεντρώσεις και οι ασκήσεις στη θάλασσα που αφορούν το γεωργιανό ναυτικό θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

“Μαζί με το ιατρικό προσωπικό μας, εργαζόμαστε καθημερινά για να επιβάλουμε αυτά τα μέτρα, βελτιώνοντας τα συνεχώς, καθώς αναπτύσσουμε και διαδικασίες για να υιοθετήσουμε την απίθανη περίπτωση λοίμωξης μεταξύ του πληρώματος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό το έργο αποτελεί μέρος αυτού που μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα έθνη-εταίρους του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα”, δήλωσε ο Ναυάρχιος Paolo Fantoni, του ιταλικού ναυτικού, διοικητής του στόλου SNMG2.

Τα πλοία που εισήλθαν στην Μάυρη θάλασσα είναι οι Φρεγάτες HMCS Fredericton, ITS Fasan και TCG Salihreis, μετά από ένα έντονο πρόγραμμα ναυτικών ασκήσεων στην Κεντρική Μεσόγειο. Όσο η πανδημία συνεχίζεται, τόσο αυξάνονται όλων των ειδών τα σενάρια για την ευρύτερη γεωπολιτική κατάσταση στην ΝΑ Ευρώπη και ειδικά στη Μαύρη θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »