Σε νέα κόντρα βρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις προτάσεις για την κρίση στην οικονομία

Αίολες χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Δείγματα αισιοδοξίας από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών

«Η θέση μας για την επικαιροποιημένη – σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα – οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπωθεί. Τα σχόλια του κ. Τσακαλώτου επί της θέσης μας, και μάλιστα με το γνωστό οξφορδιανό και ασύμβατο με εμάς ύφος του, δεν προσθέτουν τίποτα επί της ουσίας. Τα μόνα που καταφέρνει να αποδείξει είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τον κατηγορεί πως αγνοεί τις κυβερνητικές απαντήσεις που έχουν δοθεί στη Βουλή για πλήθος οικονομικών θεμάτων, όπως η διαχρονική εξέλιξη και η χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.

«Αποφεύγει, μέχρι και σήμερα, να κάνει δημόσια εκτίμηση της ύφεσης, με συνέπεια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αίολες. Προσθέτει, ανά μήνα με τις προτάσεις της, δισεκατομμύρια με περίσσια ανευθυνότητα. Αλλάζει τους υπολογισμούς, για να καταλήξει στα αποτελέσματα που τη βολεύουν. Λησμονεί τις υπογραφές που έβαλε κατά το παρελθόν, δεσμεύοντας τη χώρα για πολλά χρόνια. Αγνοεί εσκεμμένα και συστηματικά, τα θετικά σχόλια των εταίρων για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, από τον Ιούλιο του 2019», τονίζει.

Ακόμη, απαντά πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις υποθέσεις της ελληνικής οικονομίας με ευθύνη και μετριοπάθεια.

«Τις συνεχιζόμενες προσβλητικές του εκφράσεις τις αντιμετωπίζω με απαρέσκεια. Εμείς, για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίσουμε να τοποθετούμαστε με ευθύνη και μετριοπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις των δύο πλευρών για την οικονομία έχουν καταγραφεί. Στη Βουλή θα γίνει αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων. Οι πολίτες αξιολογούν και αποφασίζουν».

Υπενθυμίζεται πως, ο κ. Τσακαλώτος είχε σχολιάσει πως ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «βγαίνει» και πως τα παραδείγματα του αποτυπώνουν το τι θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις αν η κυβέρνηση ακολουθούσε την πολιτική αυτή, αναφερόμενος στο «Μένουμε Όρθιοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »