Aντίστροφη μέτρηση για την ”απελευθέρωση”

Ανανέωση 12:44 

Παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
 

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η μετάβαση θα είναι σταδιακή και θα γίνει με σχέδιο και συγκροτημένα.

«Συνεχίζουμε να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, αποφεύγουμε επαφές και τηρούμε αποστάσεις, τηρούμε τα μέτρα συλλογικής προστασίας που θα μας δείξουν οι ειδικοί» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αρχικό κείμενο 12:39

Αντίστροφη μέτρηση για την ”απελευθέρωση”. Ήδη στο Μ. Μαξίμου καταστρώνονται σχέδια επί ”χάρτου” και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. 

Πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις, καθώς η ελληνική οικονομία ”πεθαίνει”. Πρέπει να κινηθεί η αγορά, καθώς η χώρα μας δεν θα αντέξει νέα μνημόνια! 

Περιθώριο μέχρι την Παρασκευή (24/4) έχει δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων αλλά και τον συναρμόδιων υπουργών, προκειμένουν  να του παραδοθεί το τελικό σχέδιο για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες θα κάνει παρεμβάσεις. 

Κορονοϊός: “Αγώνας δρόμου” η δημιουργία εμβολίου τη μάχη της πανδημίας

Mάλιστα νέο τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να απευθύνει από το Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτό θα αναφέρει πως αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας και πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι μαζί συμβάλλαμε μένοντας σπίτι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης θα έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους συνεργάτες του αλλά και την επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα τα οποία θα ανακοινωθούν.

Αυτό που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει είναι εάν και πότε θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, αφού οι απόψεις διίστανται καθώς ούτως ή άλλως το σχολικό έτος τελειώνει.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, αλλά αρκετοί συνάδελφοί του κρίνουν ότι στην παρούσα φάση αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς θα πρέπει να κρατιούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών κάτι που σημαίνει ότι σε μια αίθουσα που ήταν π.χ. 30 παιδιά τώρα θα πρέπει να βρίσκονται 15 και άρα θέλουμε διπλάσιες αίθουσες. 

Κορονοϊός: Απογοητευτικά τα συγκριτικά αποτελέσματα για την χλωροκίνη

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το μεγάλο αγκάθι, παραμένει το αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, θέμα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς κάποια μέλη της επιτροπής ζητούν ειδικά τα δημοτικά να μην ανοίξουν καθόλου.

Μέχρι στιγμής η συνισταμένη των προτάσεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ/ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
4 Μαΐου

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
4 Μαΐου

ΣΧΟΛΕΙΑ
11 Μαΐου Γ΄Λυκείου
25 Μαΐου ή 1 Ιουνίου υπόλοιπα σχολεία

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ή αρχές Ιουνίου

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ/ΚΑΦΕ/ΜΠΑΡ
Από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Μέσα στον Ιούνιο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Σεπτέμβριο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
15 Ιουνίου ετήσιας λειτουργίας
30 Ιουνίου εποχικά  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »