«Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος, χωρίς περικοπές», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης

Στις 2 Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα δουν την αύξηση στις επικουρικές τους συντάξεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, οι τυχόν μειώσεις που είδαν οι συνταξιούχοι αυτό το μήνα ήταν λόγω φορολογικής διευθέτησης που έγινε ώστε να πάρουν τις αυξήσεις από τις 2 του επόμενου μήνα. «Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος, χωρίς περικοπές», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, εξηγώντας, παράλληλα, πως έγινε μια φορολογική εκκαθάριση του νέου ύψους της επικουρικής σύνταξης στο άθροισμα κύριας και επικουρικής

Ο  κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως αποκαθίστανται οι επικουρικές με αύξηση 99,5 ευρώ μεικτά, δηλαδή 75 ευρώ καθαρά. Η παρακράτηση που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 0,20 ευρώ το μήνα, έγινε μόνο στους νέους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2017 συνέχισε και εξήγησε πως συνέβη διότι το λογισμικό που παρέλαβαν δεν λειτουργούσε πριν. «Συμμορφωνόμαστε με την απόφαση του Συμβούλιο Επικρατείας, που είπε ότι ήταν παράνομος ο νόμος Κατρούγκαλου», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως γίνεται, έπειτα από πολλά χρόνια, μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο μισθολογικό και στο μη μισθολογικό κόστος και διευκρίνισε πως πρόκειται για μείωση 0,90 ευρώ στο μη μισθολογικό για εργοδότη και εργαζόμενο από την 1η Ιουνίου.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι από τον Σεπτέμβριο να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη με την αύξηση για τους συνταξιούχους που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα. Ακόμη, σημείωσε πως θα υπάρξει επανυπολογισμός όλων των συντάξεων. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι μέσα στον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών οκτώ μηνών και κύριων συντάξεων 12 μηνών και δεσμεύτηκε πως τα χρήματα υπάρχουν. «Τα είχαμε προετοιμάσει στο γενικό προϋπολογισμό του κράτους και είχαμε κάνει ταμείο», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »