Το Κρεμλίνο είναι φανερά ικανοποιημένο για τις συνταγματικές αλλαγές
ΟΡώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επεσήμανε πως η έγκριση των τροπολογιών του Συντάγματος, μετά από την πρόσφατη ψηφοφορία, αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την ενδυνάμωση της χώρας και για την προώθηση της ανάπτυξης στις δεκαετίες που έρχονται.

Την πεποίθησή του ότι η πρόσφατη έγκριση των τροπολογιών στο ρωσικό Σύνταγμα αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τις επόμενες δεκαετίες, εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Rossiya 1, «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό με την υιοθέτηση των τροποποιήσεων στο σημερινό Σύνταγμα. Αυτές οι τροποποιήσεις θα ενισχύσουν την εθνικότητά μας και θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για μια προοδευτική ανάπτυξη της χώρας μας στις επόμενες δεκαετίες».

Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα και στις συνταγματικές τροποποιήσεις για το απαραβίαστο των συνόρων, προσθέτοντας ότι αυτές οι αλλαγές προτάθηκαν από μέλη της ομάδας εργασίας για τις συνταγματικές αλλαγές καθώς και από πολίτες.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος φημίζεται για την αφοπλιστική του ειλικρίνεια, ξεκαθάρισε πριν από την ψηφοφορία ότι δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία. Εξήγησε μάλιστα ότι η ηθελημένη ασάφεια είναι επιλογή του, έτσι ώστε να εργαστούν «ρυθμικά» έως το τέλος της θητείας του όλα τα επίπεδα της κρατικής μηχανής και να μη δοθεί χρόνος στα στελέχη του ρωσικού Δημοσίου να αποπροσανατολίζουν την προσοχή τους, αναζητώντας ποιος θα μπορούσε να είναι ο διάδοχός του, ώστε αναλόγως να προσαρμοστούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα του 1993 τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο μετά την ψηφοφορία και την έγκρισή τους από το 77,92% των Ρώσων πολιτών. Η συμμετοχή ήταν λίγο κάτω από 68%.

Τι περιλαμβάνουν οι συνταγματικές αλλαγές
Οι συνταγματικές αλλαγές προστατεύουν τον θεσμό του γάμου ορίζοντάς τον ως ένωση του άνδρα με τη γυναίκα, θέτουν τα παιδιά ως προτεραιότητα της ρωσικής εσωτερικής πολιτικής και περιλαμβάνουν υποχρεώσεις για την υποστήριξη και προστασία της ρωσικής κουλτούρας ως μοναδικής κληρονομίας του ρωσικού έθνους. Άλλες τροπολογίες επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία διασφαλίζει την ιστορική αλήθεια και τιμά τις προσπάθειες αυτών που αμύνονται για τη μητέρα πατρίδα.
Η διάταξη ισχύει για τον Πρόεδρο κατά τη στιγμή που τίθενται σε ισχύ οι νομικές αλλαγές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός για τις προηγούμενες θητείες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον Πούτιν να εκλεγεί ξανά μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του το 2024.

Οι προτεινόμενες αλλαγές έχουν ως στόχο την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, απαγορεύοντας οποιεσδήποτε απόπειρες ή υποκινήσεις για ανεξαρτητοποίηση μέρους της επικράτειάς της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »