Η Ρωσία θα δώσει αντίστοιχη απάντηση εάν η Βουλγαρία απελάσει τους διπλωμάτες της για αβάσιμους ισχυρισμούς κατασκοπείας,

δήλωσε ο βουλευτής Βλαντιμίρ Ντζαμπαρόφ.

Σύμφωνα με το sputniknews, νωρίτερα σήμερα , ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κηρύξει για άλλη μια φορά Ρώσους διπλωμάτες personae non gratae, αφότου η εθνική εισαγγελική αρχή άσκησε κατηγορίες κατασκοπίας εναντίον έξι Βουλγάρων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, για φερόμενη μεταφορά διαβαθμισμένων δεδομένων σε ξένο κράτους. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας συνέδεσε αργότερα τους υπόπτους με τη Ρωσική Πρεσβεία στη Σόφια.

«Θα απαντήσουμε ξεκάθαρα, θα λάβουμε αντίμετρα σε περίπτωση που ληφθεί μια τέτοια απόφαση» δήλωσε ο Ντζαμπαρόφ, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Άνω Βουλής.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η πιθανή απέλαση Ρώσων διπλωμάτων θα ήταν «μια εχθρική πράξη εκ μέρους της Βουλγαρίας», δεδομένης της αβάσιμης φύσης των κατηγοριών.

«Αυτοί είναι οι λεγόμενοι πρώην σύμμαχοί μας σύμφωνα με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, με τη σειρά τους ευνοούν το ΝΑΤΟ και δείχνουν πόσο αδιάλλακτοι είναι στην καταπολέμηση μιας “ρωσικής απειλής”», πρόσθεσε ο Ντζαμπαρόφ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα Σκόπια τείνουν να στηρίξουν τη Σόφια πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »