Οι Ρώσοι ταυτόχρονα στοχοποιούν την Άγκυρα για την Α.Ουκρανία
Σχέδιο διπλού κτυπήματος συνεχίζει να εφαρμόζει η Μόσχα, ενώ πλέον ο επίσημος ρωσικός τύπος κατηγορεί την Άγκυρα για υποκίνηση πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

“Η Τουρκία έχει γίνει ο βασικός υποκινητής ενός πιθανού πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας”, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ειδικούς συμβούλους και αναλυτές του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας.

Οι ίδιοι τονίζουν: “η Άγκυρα παραμένει πιστή στη θέση της στην Κριμαία. Δεν αναγνωρίζει το ρωσικό καθεστώς της χερσονήσου και θεωρεί την προσάρτησή της στη Ρωσία ως κατοχή”, αναφέρουν οι ίδιοι.

”Παράλληλα η Τουρκία ασκεί μια ανοιχτά εχθρική ρητορική προς τη Ρωσία, ενώ επεκτείνει τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία της με το Κίεβο.

Το περασμένο Σάββατο, πληροφορίες ρωσικών μέσων ανέφεραν, ότι παραδόθηκαν στην Ουκρανία 30 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, κάτι για το οποίο αναζητούνται ακόμα πιο πολλές πληροφορίες από το Κρεμλίνο.

Ρώσοι αναλυτές εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η Άγκυρα, η οποία είναι ο κύριος υποκινητής όλων αυτών, επιδιώκει τη δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας με το Κίεβο.

Επίσης η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, ακόμη και σε επίπεδο σχεδιασμού μεγάλης κλίμακας επίθεσης, όπως συνέβη με το Αζερμπαϊτζάν.

Στο σενάριο αυτό, εκτιμούν οι πηγές ότι ”όταν το Κίεβο ανακτήσει τον έλεγχο των ρωσόφωνων αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών, είναι δυνατόν μετά να προχωρήσει στην Κριμαία, (στην οποία οι Τούρκοι λόγω των Τάταρων, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις και πολιτική αναβάθμιση τους).”

Μεταστάθμευση ρωσικών μαχητικών στην Λευκορωσία και επιπλέον αλεξιπτωτιστών

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος είχε αρνηθεί αρχικά την ανάπτυξη μοίρας ρωσικών μαχητικών, έκανε πίσω και έτσι θα δούμε μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας ”μια ανάσα” από την Α.Ουκρανία.

Οι Ρώσοι θα μετακινήσουν μαχητικά αεροσκάφη (πιθανότατα Su-35 μαζί με ελικόπτερα) αλλά και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Την ίδια περίοδο, στο πεδίο βολής του Πολύβνο στην περιοχή του Ουλιάνοφσκ, μεταφέρθηκαν επιπλέον 500 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές και περίπου 100 συστήματα στρατιωτικού εξοπλισμού, για την διεξαγωγή… ασκήσεων.

Μιλάμε όμως για 500 Ρώσους Σπετσνάζ του 76ου τάγματος, οι οποίοι ανήκουν στην 76η αεροματαφερόμενη μεραρχία του Πσκωφ, η οποία είναι το “μακρύ χέρι” της Μόσχας για ειδικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Την ίδια στιγμή ο ρωσικός στόλος της Μαύρης θάλασσας είναι σε ύψιστο συναγερμό ως γνωστόν.
Δυνάμεις των φιλορώσων στην Α.Ουκρανία

Οι συνδυασμένες δυνάμεις των φιλορώσων σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αριθμούν δύο σώματα στρατού, με αριθμό 34 χιλιάδες μαχητές.

Πρόκειται για τρεις φορές μικρότερο αριθμό στρατιωτών σε σχέση με τους 90 χιλιάδες και πλέον Ουκρανούς.

Ταυτόχρονα, η ρωσόφωνη πολιτοφυλακή είναι εξοπλισμένη με 450 άρματα μάχης, 400 συστήματα πυροβολικού, 260 εκτοξευτές πολλαπλών συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων, ενώ έχει στη διάθεσή της 100 αντιαεροπορικά συστήματα.

Για παράδειγμα στο Μπογκοτσάροφ, στην περιοχή του Βορονέζ έχουν αναπτυχθεί μονάδες με συνολικό αριθμό 5.000 στρατιωτών.

Διαθέτουν 156 άρματα μάχης, 136 οχήματα μάχης πεζικού, 130 τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού, 26 εκτοξευτές πυραύλων, 33 φορητά αντιαρματικά συστήματα, δεκάδες όλμους και συστήματα πυροβολικού.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, στο Valuyki, όχι μακριά από τα σύνορα με το Λουγκάνσκ, έχουμε 3.500 Ρωσόφωνους.

Στην περιοχή του Ροστόφ και στο χωριό Kadamovskaya, πάλι σύμφωνα με τους Αμερικανούς, υπάρχουν μονάδες εξοπλισμένες με 215 άρματα μάχης, 157 οχήματα μάχης πεζικού, δεκάδες συστήματα πυροβολικού, όλμους, συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών και αντιαεροπορικά όπλα.

Σύμφωνα με ειδικούς και βάσει των δεδομένων αμερικανικών πηγών, οι ρωσόφωνες δημοκρατίες έχουν επαρκείς δυνάμεις και μέσα για να συγκρατήσουν την επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, μέχρι να παρέμβει η Μόσχα με αποφασιστικό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »