Κέντρα κατά της Ρωσίας σε Τίρανα, Σεράγεβο, Ποντγκόριτσα από τους Βρετανούς
Ενώ όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Λιβύη και στην επικείμενη μεγάλη σύγκρουση για τη Σύρτη, η Μόσχα ετοιμάζει εκπλήξεις στο σουλτάνο Ερντογάν και τα σχέδια του στα Βαλκάνια, τα οποία είναι ο επόμενος στόχος του.

Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ: “Με τα τουρκικά Bayraktar θα συντρίψουμε τους Ρώσους”
Σκοπός είναι η αναχαίτιση των “βρώμικων σχεδίων” της Άγκυρας για επέκταση στη Χερσόνησο αυτή με “ήπια δύναμη” (Τζαμιά, Ιμάμηδες κά) εδώ και χρόνια, και στην συνέχεια με την αποστολή “ειρηνευτικής δυνάμεως” όταν και όποτε ξεσπάσει μια πιθανή σύγκρουση με αφορμή την δημιουργία της αποκαλούμενης “Μεγάλης Αλβανίας” την οποία στηρίζει σθεναρά η Τουρκία και το ΑΚΡ.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ετοιμάζουν μια έκθεση με «αποδεικτικά στοιχεία», η οποία θα καταδεικνύει ότι η Ρωσία, με τη βοήθεια της Σερβίας, προετοιμάζει μια σειρά ενεργειών στα Βαλκάνια με στόχο την “υπονόμευση της σταθερότητας στην περιοχή”, αναφέρει το Balkanist.ru με αναφορά στη σερβική έκδοση Evening News.

Η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (ΟΒΑ) έχει ετοιμάσει μια έκθεση που αναφέρει ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες στη Σερβία διεξάγουν μυστικές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες εκπαιδεύουν μια μεγάλη επίλεκτη παραστρατιωτική δύναμη με Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, την Δημοκρατία Σέρπσκα, αλλά και Σκοπιανούς εθνικιστές από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τη Βοσνιακή υπηρεσία πληροφοριών, αυτές οι ασκήσεις φέρεται να διήρκεσαν 15 ημέρες και διεξήχθησαν με την άδεια της ηγεσίας του κράτους και του στρατού της Σερβίας.

Οι εκπαιδευτές ήταν Ρώσοι στρατιωτικοί της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (GRU), στους οποίους η Σερβία παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη μέσω της βάσης στο Νις.

Μια εμπιστευτική πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα Evening News ισχυρίζεται ότι η Βοσνιακή υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θέλει ”να προκαλέσει ταραχές στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη”, η οποία θέλει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και σε αυτό αντιτίθενται σθεναρά οι Σεβοβόσνιοι.

Σχολιάζοντας αυτήν την κατάσταση, ο Σέρβος πρώην αξιωματούχος και εμπειρογνώμονας ειδικός επί των πληροφοριών, Λιούμπαν Καράν, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η βοσνιακή υπηρεσία ελέγχεται από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI-6.

«Η αποστολή δόθηκε από ψηλά και αφορά ενέργειες εναντίον της Σερβίας και της Δημοκρατίας Σέρπσκα (Σερβική οντότητα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης), ενώ η διερεύνηση της «τοξικής επιρροής της Ρωσίας» είναι απλώς μια επικάλυψη για αυτούς τους σκοπούς. Το καθήκον της αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων εναπόκειται ακριβώς σε αυτή την αποστολή», δήλωσε ο Karan.

Ο Σέρβος επικεφαλής των Σερβοβόσνιων Μίλοραντ Ντόντικ, ανέφερε ότι στα Τίρανα, το Σεράγεβο και την Ποντγκόριτσα υπάρχουν κέντρα για την καταπολέμηση της Ρωσίας, που ελέγχονται από βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Κοσσυφοπέδιο: Πρόσβαση στο λιμάνι του Δυρραχίου – Τι συμβολίζει η κίνηση;
Επιπλέον, τα Σερβικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν παλαιότερη Βοσνιακή επιχείρηση πληροφοριών με την ονομασία Ushce, κατά τη διάρκεια της οποίας επιχειρήθηκε η υποκλοπή των τηλεφώνων του Ντόντικ και του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνδρου Βούτσιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Βαλκάνια αποτελούν από καιρό μια πολύ προβληματική περιοχή και ταυτόχρονα μια ζώνη ειδικής επιρροής πολλών παγκόσμιων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων και των Τούρκων που δραστηροποιούνται ενεργά εδώ και χρόνια.

Σε αυτήν την περιοχή πραγματοποιούνται οι περισσότερες από τις γεωπολιτικές διαδικασίες, ενώ οι παγκόσμιες δυνάμεις στα Βαλκάνια υπερασπίζονται τόσο τα προσωπικά τους συμφέροντα όσο και τα συμφέροντα ορισμένων χωρών-δορυφόρων τους.

Το σκηνικό αυτό μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα βόρεια σύνορα μας, μιας και η κατάσταση στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, των Σκοπίων και της Βοσνίας δεν έχει “σταθεροποιηθεί”, ενώ τα μίση και τα πάθη” σιγοκαίνε” από το 1999 μετά τον πόλεμο στη γνωστή πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία.

Η Τουρκία κατά κύριο λόγο θα προσπαθήσει να διεισδύσει σε Βουλγαρία, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο κάνοντας την “βρώμικη δουλειά” για τη δύση όπως φαίνεται, με κύριο σχέδιο την αλβανική επέκταση για τον έλεγχο της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »