Πανω από 100 υγειονομικοί υπέγραψαν το έγγραφο
Σάλος έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες με το ύποπτο έγγραφο που σύμφωνα με καταγγελίες, για τη συναίνεση των υγειονομικών που επρόκειτο να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, δίνοντας “συγχωροχάρτι” στις φαρμακευτικές που βγάζουν το εμβόλιο σε τυχόν παρενεργειες αυτού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο Open TV για το θέμα με το έγγραφο συναίνεσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού που έβαλε «φωτιά» στο νοσοκομείο Καρδίτσας κι έφερε την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου. Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ το έγγραφο κατά την πρώτη ημέρα και πριν γίνει αντιληπτή η ύπαρξή του από το συνδικάτο, υπέγραψαν 100 υγειονομικοί το έγγραφο της ντροπής.
«Απορούμε πώς δεν αντέδρασε άμεσα η διοίκηση του Νοσοκομείου, ακόμα κι αν δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε… λάδι τις εταιρείες και να ζητάμε από τους συναδέλφους να συναινέσουν. Πρέπει να επιστραφεί πίσω. Οι υπεύθυνοι του εμβολιασμού το συνέταξαν, αλλά η διοίκηση το γνώριζε και φέρει ευθύνη. Υπάρχει ευθύνη και κεντρικά στο υπουργείο, γιατί αν δεν μπορείς να επιβάλλεις κοινή γραμμή στα 42 εμβολιαστικά κέντρα, πώς θα υπάρξει τάξη στα 1.000 και πλέον που θα ανοίξουν; Θα γράφει ο καθένας ό,τι θέλει;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς είχε ζητηθεί από το υγειονομικό προσωπικό που πήγε να εμβολιασθεί του να υπογράψει έντυπο συναίνεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »