Μετά από έναν χρόνο… μιλούν για «κρίσιμες δύο εβδομάδες»
Σε παράκρουση βρίσκεται η κυβέρνηση, την ώρα που βλέπει τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και το κύμα οργής των πολιτών από το πολύμηνο lockdown και την κυβερνητική αυθαιρεσία να αυξάνεται διαρκώς.

Υπό το πλαίσιο αυτό είχε ξεκινήσει μία συζήτηση για χαλάρωση μέτρων τις προηγούμενες ημέρες, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει υποσχεθεί στις αρχές του μήνα πως το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Παρόλα αυτά το άνοιγμα πάει από παράταση σε παράταση και σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών σήμερα το πρωί είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν πρόκειται να ανοίξει τίποτα μέσα στον Μάρτιο!

Ο αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε το σενάριο ότι την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο, καθώς τα έως τώρα δεδομένα με τον κορωνοϊό δεν το επιτρέπουν.

Ο κ.Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως είναι «αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα».

Και η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι «ειδικοί» μίλησαν για άνοιγμα της αγοράς και δραστηριοτήτων εφόσον όμως το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκαν και τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης που στοχεύουν στην αποσυμπίεση των πολιτών, αλλά όπως εξελίσσεται η επιδημιολογική εικόνα αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα.
Την ίδια ώρα οι πραγματικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «ψαλιδιστεί» και φτάνει ακόμα και στο 4%, με την κυβέρνηση να βλέπει πως υπάρχει μεγάλη διαρροή προς «τα δεξιά».
Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια που γίνεται από Μαξίμου και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες για να δείξουν πως η κυβέρνηση… έχει επιτύχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παραδείγματα πολλά, εμείς θα αναφέρουμε τα όσα είπε ο Άκης Σκέρτσος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό της Παρασκευής, αλλά και την πρόσφατη παραποίηση που έκανε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ, το οποίο εξαφάνισε τις αρνητικές αντιδράσεις από τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στα social media ώστε να «εξαφανίσει» το κύμα οργής που υπάρχει.

Μετά από έναν χρόνο πανδημία ο Γ.Παυλάκης μιλάει… για «κρίσιμες επόμενες δύο εβδομάδες»

«Κρίσιμες και πονεμένες» χαρακτήρισε τις επόμενες δύο εβδομάδες ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο Open TV, για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Δεν έκρυψε την ανησυχία του για το σκληρό τρίτο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο διανύουμε, λέγοντας ότι «φοβάμαι ότι αυτό το τρίτο κύμα θα είναι και το χειρότερo». Ο κ. Παυλάκης θεωρεί ότι υπήρξε καθυστέρηση στις αντιδράσεις για το τρίτο κύμα και επανέλαβε ότι «με δύο εβδομάδες πραγματικού lockdown θα πέσουν τα κρούσματα».

Παρότρυνε τους πολίτες να σταματήσουν τις επαφές για να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού. «Έχουμε πόλεμο αλλά πολλοί το έχουν ξεχάσει». Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν είναι ώρα για αντιπαράθεση. Πρέπει να ενωθούν τα νοσοκομεία της Αττικής» και χαρακτήρισε: «Θετικό βήμα τα self test», ωστόσο θεωρεί ότι «είναι στον αέρα, χωρίς σχεδιασμό».

Είναι αξιοπερίεργο πως μετά από έναν χρόνο lockdown η κατάσταση δείχνει να έχει χαθεί, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να διαχειριστεί την πανδημία, καθώς οι σκληροί αριθμοί δείχνουν πως κρούσματα και νεκροί αυξάνονται διαρκώς, ενώ πλέον το ΕΣΥ δείχνει να δέχεται έντονη πίεση, με την κυβέρνηση να προχωράει στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στο καταστροφικό, όπως πλέον το χαρακτηρίζουν πολλοί επιστήμονες, lockdown και αρνείται να λάβει εναλλακτικά μέτρα, όπως αυτά που προτείνει ο καθηγητής του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »