Σε έξι με εννέα μήνες μπορεί να είναι έτοιμο το καθένα από τα μεταχειρισμένα μαχητικά Rafale που προορίζονται για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν 6 καινούργια και ακόμη 6 μεταχειρισμένα έως το καλοκαίρι. Από αυτά τα 14 θα είναι μονοθέσια και τα 4 διθέσια.

Όπως μεταδίδει ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean-Marc Tanguy στον λογαριασμό του στο Twitter, τόσο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί για την «απογαλλοποίηση» και την «ελληνοποίηση» μεταχειρισμένων μαχητικών του τύπου, 12 από τα οποία η γαλλική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να μεταβιβάσει, αρχίζοντας μέσα στο 2021, στην Ελλάδα

Ταυτόχρονα, προχωρούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες για τη μεταφορά στην Ελλάδα των πρώτων 12 από τα 18 συνολικά γαλλικά μαχητικά τα οποία συμφωνήθηκε να αποκτήσει η HAF. Πρόκειται για τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη τα οποία ήδη χρησιμοποιεί η γαλλική πολεμική αεροπορία και αναμένεται ακόμα και έως το καλοκαίρι του 2021 να έχουν φτάσει στην Ελλάδα και στη φωλιά των «Δελταπτέρυγων» στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. 

Ήδη στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας Γάλλοι της κατασκευάστριας εταιρείας Dassaul και της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας άρχισαν να ενημερώσουν τα στελέχη της HAF ανά ενότητες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει η Πολεμική μας Αεροπορία για το νέο μαχητικό που πρόκειται να αποκτήσει αλλά και για τις διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθηθούν τους επόμενους μήνες. Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, το οικονομοτεχνικό πλαίσιο, η εκπαίδευση, ο οπλισμός, οι επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και η γρήγορη ενσωμάτωση των Rafale βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυμελής γαλλική αντιπροσωπεία έχει ξεκάθαρη εντολή από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν να παραδώσει τους επόμενους μήνες στην Πολεμική μας Αεροπορία τα 12 καλύτερα μεταχειρισμένα μαχητικά που διαθέτει το Παρίσι στο οπλοστάσιό του. Δηλαδή Rafale F3 με ελάχιστες ώρες πτήσεις και σε άριστη κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »