Επιστρέφει εσπευσμένα από την Πορτογαλία ο υπουργός Άμυνας Σε συναγερμό έχουν τεθεί ξανά κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις, ύστερα από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει Navtex και να ξαναβγάλει το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis στη Μεσόγειο.
Ενδεικτικό της επικίνδυνης κλιμάκωσης στα ελληνοτουρκικά είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα, αντί για αύριο που ήταν προγραμματισμένο, από την Πορτογαλία, όπου είχε μεταβεί για συνομιλίες με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου. Αφού συναντήθηκε μαζί του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα.

Νέα κινητικότητα από UAV
Tαυτόχρονα, όπως αναφέραμε νωρίτερα, οι Τούρκοι έχουν σηκώσει και UAV, δείχνοντας πως ετοιμάζονται για νέες προκλήσεις! Εδώ και λίγα λεπτά γίνονται πτήσεις κοντά στο Καστελόριζο, ενώ UAV σηκώνονται και από τα Κατεχόμενα!
Πολεμικά πλοία στο Αιγαίο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Oruc Reis συνοδεύεται και από πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου. Πρόκειται για 4 φρεγάτες, 6 κορβέτες, 2 τορπιλακάτους και δυο υποβρύχια. Όλα δείχνουν ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα συναντηθούν με το Oruc Reis στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με την παράνομη τουρκική NAVTEX.

Ελληνική αντί-Navtex για τη νέα τουρκική πρόκληση
Mε την έκδοση αντι-Navtex απαντά η Ελλάδα στη νέα πρόκληση της Άγκυρας η οποία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής αποφάσισε να βγάλει ξανά το Oruc Reis για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου.

Η αντι-Navtex που εξέδωσε η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού επισημαίνει ότι η τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελλόριζου «αφορά παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε ναυτική αναγγελλία τονίζοντας πως η τουρκική Navtex FA06-1262/20 εκδόθηκε από σταθμό (σ.σ. της Αττάλειας) που δεν έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή του Καστελλόριζου. Στην περιοχή αυτή αρμοδιότητα έχει η Ελληνική Υπηρεσία, σημειώνεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »