Βρετανοί Επιστήμονες και βουλευτές ρωτούν πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία ότι είναι 70% πιο μεταδοτικός το νέο στέλεχος του COVID η μετάλλαξή του;
Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: «Κάνω αυτήν τη δουλειά επί 25 συναπτά έτη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν μπορείτε να προσδιορίσετε μια ποσόστωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Καθώς το Λονδίνο και ολόκληρη η Νοτιοανατολική Βρετανία βυθίστηκε σε ένα νέο lockdown κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει όλα τα ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι επιστήμονες εκεί απαιτούν να δουν αποδείξεις ότι κατά 70% είν αι πιο μεταδοτικό το μεταλλαγμένο στέλεχος του COVID, καθώς δεν έχει δείξει τίποτα η κυβέρνηση.
Η Daily Mail αναφέρει ότι ο Carl Heneghan, Καθηγητής Ιατρικής Evidence Based Medicine at Oxford University’s Nuffield Department of Primary Care , έχει εκφράσει σκεπτικισμό για το ποσοστό μεταδοτικότητας της τάξης του 70% αναφέρει η Daily Mail.

«Κάνω αυτήν τη δουλειά για 25 χρόνια και μπορώ να σας πω ότι δεν μπορείτε να προσδιορίσετε έναν μετρήσιμο αριθμό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Heneghan.

«Κάθε ειδικός λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να συναγάγουμε τέτοια συμπεράσματα» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Carl Heneghan, Professor of Evidence Based Medicine at Oxford University’s Nuffield Department of Primary Care, said it was ‘too early to draw such an inference’
«Θα ήθελα να έχω πολύ σαφή στοιχεία και όχι« πιστεύουμε ότι είναι πιο μεταδοτικό », ώστε να μπορούμε να δούμε αν είναι ή όχι», συνέχισε ο Heneghan.

«Έχει τεράστιες επιπτώσεις, προκαλεί φόβο και πανικό, αλλά δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση όταν η κυβέρνηση υποβάλλει δεδομένα που δεν μπορούν να προσδιοριστούν», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Ταιριάζουν τα δεδομένα στα αποδεικτικά στοιχεία. Βλέπουν περιπτώσεις να αυξάνονται και αναζητούν αποδεικτικά στοιχεία για να το εξηγήσουν », δήλωσε ο Heneghan.

Το «μεταλλαγμένο στέλεχος» κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να το χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει κυριολεκτικά την ακύρωση των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, ο καθηγητής Heneghan τόνισε ότι εάν αυτό το στέλεχος είναι πραγματικά πολύ πιο μεταδοτικό «θα πρέπει να βάλουμε σε καραντίνα ολόκληρη τη χώρα».

Paul Joseph Watson (@PrisonPlanet) 20 Δεκεμβρίου 2020
Τα δεδομένα που έχει η κυβέρνηση σχετικά με το «νέο στέλεχος» από το COVID προέρχονται από την ανάλυση του συμβουλευτικού οργάνου The New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (Nervtag).
Κανείς δεν έχει δει τα δεδομένα, με το Πρωθυπουργό τον Τζόνσον να σημειώνει ότι είναι «πρώιμα δεδομένα», «υπόκεινται σε έλεγχο», αλλά «είναι ό,τι καλύτερο έχουμε αυτήν τη στιγμή».

Paul Joseph Watson (@PrisonPlanet) 21 Δεκεμβρίου 2020
Ανακοινώνοντας το προηγούμενο ανύπαρκτο επίπεδο περιορισμού «Επίπεδο 4», ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι συνέβαινε λόγω μιας «αλλαγής στην επιστήμη»:
Μερικοί συντηρητικοί βουλευτές, που είχαν ήδη επαναστατήσει ενάντια στο lockdown της κατηγορίας 3, ζήτησαν όλα τα επιστημονικά στοιχεία που πρέπει να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι εκκενώθηκε υποσκελίστηκε «από την επιστήμη», με τον πρώην ηγέτη των Tories, Iain Duncan Smith, να σημειώνει ότι ο επικεφαλής ιατρικός καθηγητής Chris Whitty και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος Sir Patrick Vallance «επιστρέφουν στις σκιές όταν τους ταιριάζει».

Spencer Morgan (@ spencermorgan93) 20 Δεκεμβρίου 2020
«« Γιατί δεν ειδοποίησαν τους υπουργούς για τους κινδύνους νωρίτερα; Ειδικά όταν, όπως γνωρίζουμε τώρα, οι επιστήμονες έμαθαν για αυτή τη μετάλλαξη τον Σεπτέμβριο », ρώτησε ο Ντάνκαν-Σμιθ.
Ο πρώην υπουργός Sir Desmond Swayne είπε «Οι ρυθμίσεις για τα Χριστούγεννα ψηφίστηκαν ρητά από το Κοινοβούλιο. Αν πρόκειται να αλλάξουν τότε κατά τη γνώμη μου, το Κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει ξανά ».

«Το Κοινοβούλιο ψήφισε ρητά για ένα ορισμένο σύνολο ρυθμίσεων, φαίνεται ότι είναι απολύτως σωστό, επομένως, πρέπει να ζητείται η γνώμη του Κοινοβουλίου όταν αλλάζουν τα δεδομένα, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση ενεργεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο το απολύτως σωστό είναι να συγκλιθεί το Κοινοβούλιο στις αρχές αυτής της εβδομάδας για να επικυρώσει τουλάχιστον αυτές τις αλλαγές », συνέχισε ο βουλευτής.

Ο Swayne σημείωσε ότι στους βουλευτές δεν έχουν καν δοθεί αποδεικτικά στοιχεία για να δικαιολογήσουν τους αυξημένους περιορισμούς και ότι το ένα τρίτο της χώρας φυλακίστηκε αποτελεσματικά μέσω μιας συνέντευξης τύπου.

«Εξηγήστε μας – είμαστε τελικά δημοκρατία, εξηγήστε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους τα στοιχεία που έχετε και γιατί έλαβαν αυτήν την απόφαση», τόνισε ο Swayned.

Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περίμενε σκόπιμα μέχρι το κοινοβούλιο να ξεκινήσει το διάλειμμα για τα Χριστούγεννα πριν κάνει την ανακοίνωση, προκειμένου να αποφευχθεί η εξέγερση.

«Το εξετάζουν από τον Σεπτέμβριο και πόσο βολικό τους ήρθε όταν το Κοινοβούλιο διέκοψε την Πέμπτη ξαφνικά κατάφεραν τότε να παρουσιάσουν αυτήν την αποκάλυψη», σημείωσε ο Swayne.

«Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία, ελάτε πίσω στο Κοινοβούλιο πίσω και να μας δείξετε και να μας πείσετε, », προέτρεψε, προσθέτοντας «θέλω να συγκλιθεί το Κοινοβούλιο, ώστε να μπορούμε να εξετάσουμε σωστά τις αποφάσεις που λαμβάνονται για τη δημοκρατία και επηρεάζουν την οικονομία μας» ριζικά και την ελευθερία μας. ”

Μικροεπισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι Dover όπου επικρατεί χάος από μπλοκαρισμένα οχήματα..Το κλίμα είναι τεταμένο στην Αγγλία σύμφωνα και με άλλες πληροφορίες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »