Φόβοι για νέο “ξεσηκωμό”
Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη σε λόφο που βρίσκεται περίπου 300 μέτρα από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση πολύ γρήγορα και καίει περιμετρικά του ΚΥΤ ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και προσπαθούν να οριοθετήσουν το μέτωπο πριν λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες οι υποδομές εντός του ΚΥΤ.


Μετά τα επεισόδια στη Μόρια και το οργανωμέο σχέδιο εμπρησμοών, παρατηρούνται όμοια φαινόμενα και σε άλλες περιοχές με καταυλισμούς προσφύγων.
Αναστάτωση μετά από τρία κρούσματα
Στο ΚΥΤ της Σάμου επικρατεί πάντως από το απόγευμα αναστάτωση ύστερα από τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορονοϊού.

Πρόκειται για δύο μετανάστες οι οποίοι είχαν μεταβεί το Σάββατο με ύποπτα συμπτώματα. Αμφότεροι υπεβλήθησαν σε τεστ τα οποία σήμερα προέκυψαν θετικά.

Σημειώνεται ότι κανείς από τους δύο δεν κρατήθηκε προληπτικά στο νοσοκομείου.
Με τη γνωστοποίηση του κρούσματος ξεκίνησαν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης που οδήγησαν στον εντοπισμό ενός ακόμη πρόσφυγα θετικού στον κορωνοϊό, ενώ οι επακόλουθοι έλεγχοι έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο ΚΥΤ στο οποίο διαμένουν πάνω από 4.600 άτομα με ονομαστική χωρητικότητα μόλις 648.

Μικρή «εξέγερση» βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στο ΚΥΤ Λέρου, περιστατικό που δεν αξιολογείται πάντως, μέχρι στιγμής, ως ανησυχητικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »