“Παραμύθι με δράκο” η δοκιμή των S-400 αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές
Για… χολιγουντιανό σόου κάνουν λόγο ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, σε σχέση με την υποτιθέμενη ανάπτυξη και βολή των “τουρκικών” πυραύλων S-400 στη Σινώπη.

“Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν αποφάσισε να προδώσει τη Ρωσία επιδεικνύοντας τους S-400 στην Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία με την ενεργοποίηση αυτών των συγκροτημάτων”, αναφέρουν κινεζικές και ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eastday.com, η Άγκυρα θα μπορούσε να διεξάγει μυστικές δοκιμές των S-400 που παραδόθηκαν από τη Ρωσία, ωστόσο, επέλεξε διαφορετική πορεία και ανακοίνωσε τις δοκιμές εκ των προτέρων, επιτρέποντας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους συμμάχους του ΝΑΤΟ να σαρώσουν τις συχνότητες των ρωσικών πυραύλων.

Ρώσοι ειδικοί χαρακτήρισαν αυτή τη συμπεριφορά του Ερντογάν ως την τελευταία προδοσία προς τη Μόσχα.Οι ίδιοι δεν απέκλεισαν ότι στο μέλλον η τουρκική πλευρά θα παραδώσει όλα τα μυστικά των S-400 στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με άρθρο μας, αναφορές από ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για αποτυχημένες δοκιμαστικές βολές από την Τουρκία, καθότι όπως υποστηρίζουν δεν κατάφεραν να χτυπήσουν τον πύραυλο – στόχο για τον οποίο προορίζονταν. Ίσως αυτός να είναι και ο πραγματικός λόγος που δεν έδωσαν στην δημοσιότητα – μέχρι στιγμής – βίντεο από το τουρκικό υπουργείο άμυνας, ούτε έχει υπάρξει κάποια άλλη διαρροή που να αποδεικνύει το αντίθετο από τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

Ως εκ τούτου, η επιστροφή άρον-άρον από την Σινώπη στην Άγκυρα της συστοιχίας του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος, μάλλον έχει να κάνει στο πλαίσιο της ανασύνταξης κι όχι για τον «κατευνασμό των ΗΠΑ», οι οποίες θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πλέον ότι θα επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία.

Ο Ρώσος αμυντικός εμπειρογνώμονας Κωνσταντίν Σίβκοφ εξέφρασε την άποψη ότι η Άγκυρα βρίσκεται ουσιαστικά σε πόλεμο με τη Ρωσία σε τρία μέτωπα.

“Η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε τρία μέτωπα, στη Λιβύη, τη Συρία και τον Καύκασο”, δήλωσε ο ίδιος ο οποίος είχε υπηρετήσει εκτός όλων των άλλων και στο γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ειδικός, επέκρινε την απόφαση της Μόσχας να προμηθεύσει το σύστημα S-400 στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Σίβκοφ, το πιο ισχυρό εγχώριο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα έπεσε κακώς στα χέρια του Ρετζέπ Ερντογάν, του προέδρου μιας μη φιλικής χώρας.

Ο Κωνσταντίν Σίβκοφ αναφέρθηκε επίσης και στον Noye Yeghdam, διοικητή του σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς, ο οποίος ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Τεχεράνης να πολεμήσει τρομοκράτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Ερντογάν δεν πήγε μόνος του στο Ναγκόρνο, αφού ουσιαστικά του το επέτρεψαν Ρώσοι και Αμερικανοί, οι οποίοι ξέχασαν ότι ο σουλτάνος έχει τη δική του ατζέντα που αφορά τον έλεγχο όλων των Τουρκογενών λαών της περιοχής, εκτός από την απόκτηση επιρροής και χρημάτων από την πώληση όπλων.

Για να δούμε τώρα πως θα τον “ξεκολλήσουν” τον σουλτάνο από την περιοχή αφού είναι δεδομένο ότι αποδεδειγμένα τους χαλάει τα σχέδια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »