Σε ετοιμότητα οι πιλότοι μας

Το μήνυμα της αεροπορικής υπεροχής περνά  συνεχώς από την Πολεμική Αεροπορία σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Οι Τούρκοι αμφισβητούν συνεχώς την ελληνική κυριαρχία σε μια προσπάθεια να υλοποιήσουν τους παράνομους ενεργειακούς προγραμματισμούς τους, ωστόσο οι Έλληνες “αετοί” δείχνουν πως ο ελληνικός χώρος είναι συνεχώς και άριστα προστατευμένος. 

Με λίγια λόγια, δεν καταλαβαίνουν από τους τουρκικούς τσαμπουκάδες τα Ελληνικά ”φτερά” και δείχνουν καθημερινά στους απάναντι, το ποιος κάνει κουμάντο στο Αιγαίο. 
 
Η Άγκυρα όπως σας έχει αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα εδώ και ημέρες θέλει να υλοποιήσει τόσο με τους μετανάστες, όσο και με τις ΤΕΔ ”θερμό” επεισόδιο.  

Σε ευθεία αναμέτρηση προκαλούν οι Τούρκοι: ”Στόχος ο έλεγχος της Α. Μεσογείου” – Σφοδρή επίθεση σε Ελλάδα-Αίγυπτο-Ισραήλ

Το πρόσφατο παρελθόν πάντως και οι προηγούμενες ελληνοτουρκικές κρίσεις έχουν αποδείξει πως οι ελληνικές ΕΔ είχαν έγκαιρη ενημέρωση αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις.  

”Τρώνε” ξύλο οι Τούρκοι  

“Φωτιά” έχουν πάρει τις τελευταίες εβδομάδες πάνω από το Αιγαίο τα RWR (Radar Warning Receiver) των Τουρκικών μαχητικών κατά τη διάρκεια των προκλητικών τους παραβιάσεων αλλά κυρίως όταν πετούν πάνω από τα ακριτικά μας νησιά. 

Τα Ελληνικά “γεράκια’” τα οποία σταθερά κυριαρχούν και “λοκάρουν” τα Τουρκικά μαχητικά σε θέση “kill”, τα αεροσκάφη των γειτόνων “στοχοποιούνται” και από το έδαφος με τα Ελληνικά ραντάρ να τα “κλειδώνουν” κάτι που αντιλαμβάνονται άμεσα οι Τούρκοι χειριστές, όπως αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το Newpost.gr.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο συχνά στα RWR (Radar Warning Receiver) των Τουρκικών F-16 εμφανίζεται να αναβοσβήνει και να ηχεί η ένδειξη ότι βρίσκονται “λοκαρισμένα” και από Ελληνικά αντιαεροπορικά όπως τα Patriot της 135 ΠΜ στη Σκύρο ή τα υπόλοιπα “όπλα” εδάφους-αέρος των νησιών του Βορείου Αιγαίου. 

Η Μεγάλη Εβδομάδα βρίσκει όλες τις Πολεμικές Μοίρες αλλά και την αεράμυνα εδάφους σε εγρήγορση. Όσο για τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ούτε λόγος.

Ο Τούρκος πρόεδρος όπως εκτιμούν στρατιωτικές πηγές βρίσκεται πλέον στα όρια των αντοχών του έπειτα από τις συνεχείς αποτυχίες στα μαξιμαλιστικά-επεκτατικά του σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο. Και ταυτόχρονα σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση στο εσωτερικό της χώρας του με την οικονομία να καταρρέει και την πανδημία να καλπάζει δίνοντάς της τη χαριστική βολή.  

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι ΕΔ: Καταδρομείς ”θωρακίζουν” τα νησιά – Σε ετοιμότητα για νέα τουρκική πρόκληση

 
Εξάλλου οι δηλώσεις Τούρκω ν Αξιωματούχων, όπως η σημερινή του Χ. Ακάρ, πο υ πρώτο αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα, δείχνουν σε πόση απόγνωση έχουν φθάσει οι ”γείτονες”, καθώς μόνο στα λόγια είναι καλοί, στην πράξη άλλοι έχουν το πάνω χέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »