Τελευταία ευκαιρία, έχουν σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου, όσοι θέλουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Αν και η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν μέχρι τις 5 Ιουλίου, δόθηκε μια τελευταία παράταση, οπότε σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους γονείς να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.
Όπως αναφέρεται στο δελτίου Τύπου του ΟΑΕΔ, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου, από τις 6:45 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2020) έως 4 ετών.

Η υποβολή των αιτήσεων

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko….

Συγκεκριμένα, η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι: Αρχική → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Οι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).
Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ). Η δυναμικότητα των βρεφονηπιακών σταθμών καλύπτει τη φιλοξενία περίπου 2.000 βρεφών και νηπίων.

Το ημερήσιο πρόγραμμα των παιδιών

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, εξασφαλίζεται η αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »