Η εφημερίδα «Σοζτζού», αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέλυσε το διοικητή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας Μουράτ Ουουσάλ και διόρισε τον Νατζί Αγμπάλ στη θέση του χωρίς να το γνωρίζει ο υπουργός Οικονομικών του κι ο Αλμπαϋράκ παραιτήθηκε ως αντίδραση σε αυτό.

 

Μετά την παραίτηση, η αντιπολίτευση ζήτησε και πάλι πρόωρες εκλογές, αν και οι φήμες προς το παρόν μιλούν για πιθανό ανασχηματισμό, αν και ο σύμμαχος του Ερντογάν, αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενδεχομένως να αντιταχθεί σε μια τέτοια κίνηση και ο Τούρκος πρόεδρος να περιοριστεί σε απλή αντικατάσταση του υπουργού των Οικονομικών.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) δήλωσε χθες βράδυ: «Βαρεθήκαμε από αυτό το πανηγύρι. Να γίνουν πρόωρες εκλογές το συντομότερο». Ο εκπρόσωπος του κόμματος Φαίκ Οζτράκ ανέφερε ότι «ο οικογενειακός καβγάς βούλιαξε την οικονομία. Ο λαός μας δεν είναι αναγκασμένος να ανεχτεί τα καπρίτσια της ενός ανδρός αρχή». Το στέλεχος του AKP, Μεχμέτ Μους, πάντως, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που αντέδρασε από το κυβερνών κόμμα, είπε ότι ελπίζουν ο Αλμπαϋράκ να παραμείνει στο πόστο του με την έγκριση του Ερντογάν.

Στα 232 ευρώ ο βασικός μισθός στην Τουρκία
Ο βασικός μισθός σε μία χώρα είναι πάντως ο καλύτερος δείκτης για του πού πορεύεται η οικονομία της. Και το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία, φυσικά. Τον Ιανουάριο του 2016, ο βασικός μισθός στην Τουρκία ήταν 403 ευρώ. Το 2020, ο βασικός μισθός είναι 232 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σοζτζού», η Τουρκία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από την Κίνα, η οποία δέχεται κριτική για την πρόσληψη φθηνού εργατικού δυναμικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »