Η τουρκική εταιρεία ενέργειας «Karadeniz Holding AS» έπειτα από συνομιλίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη θα πωλήσει ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύοντας 1.000 μεγαβάτ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας της βόρειας Αφρικής με ειδικά πλοία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία αυτή την στιγμή πλέουν προς την χώρα συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, όπως αναφέρουν πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η «Karadeniz Holding AS» που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Σάρατζ συμφώνησε με την πρόταση της τουρκικής εταιρείας για αγορά 1.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία Karpowership, που εδρεύει και αυτή στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε από την πλευρά της, ότι διαθέτει αρκετούς κινητούς σταθμούς για να τροφοδοτήσει τη Λιβύη με ηλεκτρική ενέργεια εάν επιτευχθεί συμφωνία.

«Η Λιβύη υποφέρει από καθημερινές διακοπές ρεύματος από οκτώ έως δέκα ώρες, καθώς οι χρόνιες εμφύλιες συγκρούσεις κατέστρεψαν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη και άλλες πόλεις. Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε γρήγορα το πρόβλημα των ελλείψεων ηλεκτρικού ρεύματος στέλνοντας συνολικά 1.000 μεγαβάτ με πλοία μας στη Λιβύη, σταδιακά εντός 30 έως 60 ημερών», ανακοίνωσε.

Η Karpowerhip διαχειρίζεται 25 πλοία που παράγουν ηλεκτρισμό που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή βαρύ μαζούτ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ηλεκτρική ενέργεια πωλείται γενικά σε χώρες που χρειάζονται άμεσα ενέργεια.

Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στην κάποτε απόλυτα αυτάρκη Λιβύη, είναι εξαιρετικά σημαντική σε ότι αφορά την βοήθεια που παρέχει η χώρα στο καθεστώς, καθώς πλέον η Τρίπολη θα εξαρτάται και ενεργειακά πλέον από την Τουρκία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »