“Η Αίγυπτος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στη Λιβύη”
Οπολιτικός εκπρόσωπος του “Εθνικού Μετώπου της Λιβύης” και ξάδερφος του πρώην Προέδρου της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, Αχμέντ Καντάφι αλ-Νταμ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Αίγυπτος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, επισημαίνοντας ότι πολλές από τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα προήλθαν από τη Λιβύη.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Καντάφι Αλ Νταμ τόνισε ότι οι προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέμβει στη Λιβύη θα αποτύχουν.

«Η Αίγυπτος υπόκειται σε οργανωμένο πόλεμο ως αραβική χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν διασχίζονται οι κόκκινες γραμμές που έχει ορίσει. Όσο για εμάς, οι κόκκινες γραμμές μας είναι στη Ζουάρα και το Τομπρούκ, και εάν οι Τούρκοι επεκταθούν στη Λιβύη, είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη, λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχουμε συμμάχους και μέσα στην Τουρκία. ”

“Σπρώχνουν” την Αίγυπτο σε πόλεμο: Τουρκία-Κατάρ πίσω από το φράγμα της Αιθιοπίας στο Νείλο
Ο Καντάφ Αλ-Νταμ θεώρησε ότι «η Τουρκία έπεσε σε παγίδα στη Λιβύη», λέγοντας: «οι ανόητες πολιτικές που υπέγραψε ο Ερντογάν, ο οποίος νόμιζε ότι θα είναι ο χαλίφης και ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα επέστρεφε μέσω της συμμορίτικης συμμαχίας με το Κατάρ, οδηγούν στην πραγματικότητα στην υλοποίηση ενός σχεδίου για την καταστροφή του ισλαμικού κόσμου».

Ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα «εφαρμόζει ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Δύση», λέγοντας: «Οι Τούρκοι έχασαν το μυαλό τους και σε μια οικονομική, ηθική και στρατιωτική αποξένωση και δημιούργησαν εσωτερικά προβλήματα. Λυπάμαι την Τουρκία επειδή η Λιβύη θα επιστρέψει, καθώς έχουμε τη θέληση και τη δύναμη, και είμαστε μια χώρα έχει αποδείξει πως ανακάμπτει».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας επιστρέφουν και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ανατολικά, δυτικά και νότια. Δεν θα είναι σε θέση να αντισταθούν στη θέληση των φυλών μας, καθώς δεν υπάρχει νομιμότητα στη Λιβύη, πέρα από αυτήν που ορίζει ο λιβυκός λαός».

«Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να αναπτυχθεί στρατιωτικά στη Μεσόγειο Θάλασσα ή να αποκτήσει τον πλούτο της Λιβύης, αλλά η απερισκεψία και η ενθάρρυνση του Ερντογάν από τους γύρω του τον έκανε να πιστέψει ότι μπορούσε να κερδίσει, ωστόσο οδηγείται σε ολοκληρωτική κατάρρευση», κατέληξε το μέλος της οικογένειας Καντάφι.

Με λίγα λόγια, τα πρόσωπα ισχύος στη Λιβύη απορρίπτουν παντελώς την τουρκική παρέμβαση στη χώρα και απειλούν ακόμα και με διωγμό των Τούρκων μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη στιγμή που ο υπερφίαλος Ερντογάν εμμένει σε ονειρώξεις περί σύγχρονης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αυτό που κρατάμε από τα λεγόμενα του πολιτικού της οικογένεια Καντάφι, είναι πως η Λιβύη “διαθέτει συμμάχους” εντός της Τουρκίας, και αυτό ακριβώς πυροδοτεί σενάρια που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν σε καταστρεπτικό βαθμό το καθεστώς Ερντογάν.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη συριοκουρδική συνεργασία στη Βόρεια Συρία και την υποστήριξη της Δαμασκού στην Αίγυπτο, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως οι παραπάνω “σύμμαχοι” είναι άρτια εκπαιδευμένοι πυρήνες Κούρδων και Σύριων, μεταξύ Λίβυων μυστικών, που περιμένουν το σύνθημα για να κάψουν συθέμελα την Τουρκία εκ των έσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »