Ο Τζο Μπάιντεν, που εμφανίζεται από ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ ως «επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τις 20 Ιανουαρίου» και ο οποίος δυστυχώς πάσχει από προχωρημένη άνοια, δήλωσε σήμερα ότι… «Θέλει να βάλει μάσκες σε όλους τους Αμερικανούς», προκαλώντας κλίμα εμφυλίου στις ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες των Πολιτειών που αντιδρούν στην χρήση μάσκας.

Σε επικοινωνία που είχε με κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών, της εκτελεστικής επιτροπής της Εθνικής Ένωσης Διοικητών, ο Μπάιντεν τόνισε ότι «η χρήση μάσκας δεν είναι πολιτική δήλωση, είναι πατριωτικό καθήκον» (!) κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς κυβερνήτες.

Οι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες των περισσότερων Πολιτειών των ΗΠΑ απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο και του απάντησαν ότι μετά τις 20 Ιανουαρίου και αν το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώσει την εκλογή του, να εκδώσει νόμο που θα εγκριθεί και από Βουλή των Αντιπροσώπων και από την Γερουσία για να υποχρεώσει σε υποχρεωτική μασκοφορία.

Καθαρές απαντήσεις έδωσε η γοητευτική κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ που προχώρησε σε δήλωση ότι «Ούτε αυτή, ούτε καν ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να να διατάξουν τους πολίτες να φορούν μάσκες δημοσίως».

Και ο εκπρόσωπος του Νοέμ Ίαν Φιούρι πρόσθεσε ότι «Ο Τζο Μπάιντεν αντιλαμβάνεται ότι ο πρόεδρος δεν έχει την εξουσία να θεσπίσει εντολή υποχρεωτικής μασκοφορίας»

Λάβρος και ο κυβερνήτης του Τενεσί, Μπιλ Λι, δήλωσε ότι απορρίπτει την θέση του Τ.Μπάιντεν για υποχρεωτική μασκοφορία. «Μιά τέτοια εντολή και προσπάθεια επιβολής της θα ήταν το λιγότερο αντιπαραγωγική. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ»

Για την ώρα η πολιτική μάχη επικεντρώνεται στην εκλογή δύο Γερουσιαστών στην Τζόρτζια τον ερχόμενο Ιανουάριο. Οποιος κερδίσει τις δύο αυτές έδρες θα ελέγχει την Γερουσία και θα μπορεί να μπλοκάρει οποιδήποτε νομοθέτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »