Κρίση με εντολή Ερντογάν
Συνεχίζεται ο διπλωματικός ”πόλεμος” Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν. Το Μπακού με εντολή Ερντογάν ανοίγει ”πόλεμο” στην Αθήνα, διαδίδοντας fake news. Όλες αυτές οι κινήσει πρέπει να αφυπνίσουν την Ελλάδα και να στηρίξει ξεκάθαρα Αρτσάχ και Γερεβάν.

Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τον πρεσβευτή του στην Ελλάδα να επιστρέψει στο Μπακού για διαβουλεύσεις για την φερόμενη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε το αζερικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ειδοποιήσαμε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι άτομα αρμενικής καταγωγής έχουν φτάσει στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από το εξωτερικό, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Έχουμε ζητήσει έρευνα. Έπειτα από την απόφαση της ελληνικής πλευράς να ανακαλέσει τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις, ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν καλείται στο Μπακού για διαβουλεύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αζερικού ΥΠΕΞ.

Να αναφέρουμε πως χθες, αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, ενώ στην Αθήνα εκλήθη για διαβουλεύσεις ο Έλληνας πρέσβης Ν. Πιπερίγκος.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απολύτως ανυπόστατους και προσβλητικούς τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »