Η απάντηση του Μπάιντεν στους ισχυρισμούς του Τραμπ
ΟΡεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σε διάγγελμα, καθώς η χώρα αναμένει τα αποτελέσματα απο τις πολιτείες «κλειδιά» για την ανάδειξη του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, κατα την διάρκεια της ομιλίας του επαναλάμβανε συνεχώς πως «πάνε να κλέψουν τις εκλογές» και πως έχει γίνει νοθεία «αναμφίβολα» και επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς, στα μέσα ενημέρωσης και σε όλο το… σύστημα που επιχειρεί «να του πάρει τις εκλογές».
Παράλληλα κατήγγειλε οτι σε εκλογικό κέντρο στο Ντιτρόιτ που γινόταν καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, δεν άφησαν τους εκπροσώπους της εκστρατείας του να είναι στην διαδικασία και σφράγιζαν τα τζάμια του εκλογικού κέντρου για να μην μπορουν να δου τι συμβαίνει μέσα. «Είχα πει εδώ και καιρό οτι οι επιστολικές ψήφοι θα αποδειχθούν μεγάλη καταστροφή. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό να συμβεί στη χώρα μας».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την φίμωση των ψηφοφόρων μας. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αγάπη και τέτοιο πνεύμα από ανθρώπους που ξέρουν τι συμβαίνει. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που θα αναφερθούν σίγουρα» ανέφερε ο Τραμπ.

«Νικήσαμε με ιστορικούς αριθμούς. Δεν υπήρξε μπλε κύμα. Οι δημοσκοπήσεις των μέσων ενημέρωσης αποτελούν παρέμβαση στις εκλογές. Αν μετρήσετε τις νόμιμες ψήφους, κέρδισα εύκολα. Με τις παράνομες, προσπαθούν να κλέψουν. Νικήσαμε με ιστορικούς αριθμούς. Οι δημοσκοπήσεις των μέσων ενημέρωσης αποτελούν παρέμβαση στις εκλογές. Κερδίζαμε σε όλες τις βασικές πολιτείες-κλειδιά, τότε οι αριθμοί μας άρχισαν ως εκ θαύματος να κρύβονται».

Ακόμα, ισχυρίστηκε πως οι επιστολικές ψήφοι «έχουν καταστρέψει το σύστημά μας» και «έχουν καταστρέψει τις εκλογές» και πως οι παρατηρητές των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές αποκλείονται ή στερούνται πρόσβασης στη Φιλαδέλφεια και στο Ντιτρόιτ.

«Πάνε να κερδίσουν με ψέματα», «γίνονται παρατυπίες από πλευράς εργαζομένων στα κέντρα καταμέτρησης», «θέλουμε παρατηρητές σε εκλογικά κέντρα», «κερδίσαμε τις εκλογές» και «οι Δημοκρατικοί έκαναν ότι μπορούσαν για να βρουν ψήφους όπου έχαναν με διαφορά», ανέφερε επίσης ο Τραμπ.

«Θα έχουμε πολλές δίκες», προειδοποίησε, θα ακολουθηθεί ο δρόμος «των νομικών διαδικασιών. Σε τελευταία ανάλυση, έχω την αίσθηση πως θα αποφασίσουν οι δικαστές» για το ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

«Αν μετρήσουν τις νόμιμες ψήφους, τότε έχω κερδίσει τις εκλογές εύκολα» επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, ισχυριζόμενος πως υπάρχουν ψήφοι που δεν θα έπρεπε να έχουν καταμετρηθεί. Κατα την διάρκεια του διαγγέλματος του αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα που μετέδιδαν ζωντανά , όπως τα ABC, CBS και MSNBC διέκοψαν την σύνδεση με τον Λευκό Οίκο, ενοχλημένοι από τα όσα είπε στις δηλώσεις του και μόνο μέσα απο την επίσημη σελία του Λευκού Οίκου συνεχίστηκε μέχρι τέλους, χωρίς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να δεχθεί ερωτήσεις απο τους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν δεκάδες Ρεπουμπλικανοί παρατηρητές στην Φιλαδέλφεια όπου καταμετρώνται οι ψήφοι. Και γίνεται και live μετάδοση. Οι επικεφαλής της διαδικασίας καλωσορίζουν όλους τους εξειδικευμένους παρατηρητές σε όλη την Πενσυλβάνια» έγραψε στο twitter, ανάρτηση η οποία αποκλείστηκε.

Ο Τραμπ, που είχε ήδη αυτοανακηρυχθεί νικητής αργά το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, δεν μοιάζει να έχει διάθεση να αναγνωρίσει τη διαφαινόμενη νίκη του αντιπάλου του. Ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος μοιάζει να είναι ολοένα πιο απομονωμένος στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται σε αρκετές πολιτείες, παρά τις προσφυγές της ομάδας των δικηγόρων του για να σταματήσει.

Η απάντηση του Μπάιντεν στους ισχυρισμούς του Τραμπ για «κλοπή»
O Μπάιντεν διαβεβαίωνε ότι η καταμέτρηση είναι αξιόπιστη, προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

«Ζητώ σε όλους να παραμείνουν ήρεμοι. Η διαδικασία λειτουργεί», δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Η αντιπαράθεση των υποψηφίων έχει ενισχύσει την αβεβαιότητα για την ακεραιότητα της διαδικασίας, καθώς ο κόσμος περιμένει να μάθει ποιος θα μαζέψει τις 270 εκλογικές ψήφους που απαιτούνται για να αναλάβει την προεδρία.

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού παρακολούθησαν μια ενημέρωση για την COVID-19 δήλωσε ότι «κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί», ενώ με ανάρτηση του στο Twitter τονίζει ότι «κανείς δεν θα μας στερήσει τη Δημοκρατία. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Η Αμερική έχει φτάσει τόσο μακριά, έχει δώσει πολλές μάχες και έχει υπομείνει πολλά για να το επιστρέψει»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »