Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται την τρίτη εβδομάδα της σταδιακής «χαλάρωσης» των μέτρων περιορισμού, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, μια μέρα μετά το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και το σχέδιο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, με φόντο τη σταδιακή άρση των μέτρων, όπως παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, και Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Χαρδαλιάς, αρχικά επεσήμανε πως από Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά ενώ ανοίγουν και οι χώροι εστίασης.

Επίσης, υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών από 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη όλο το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο προβλέπει τις εξής ημερομηνίες σταθμούς:

  • 25 Μαΐου: Επανέναρξη της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής
  • 29 Μαΐου: Λειτουργία κάμπινγκ και ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας
  • 15 Ιουνίου: Λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων και επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από συγκεκριμένες χώρες και αποκλειστικά προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος»
  • 1 Ιουλίου: Απελευθέρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού –με ορισμένες εξαιρέσεις– προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς για τους τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα από εισερχόμενες πτήσεις του εξωτερικού» ενώ σε 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες, μόλις ένα τεστ βγήκε θετικό, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη, για τους μικρότερους νησιωτικούς προορισμούς θα υπάρξουν παρεμβάσεις.

Στην Επιτροπή συζητήθηκε επίσης και το άνοιγμα των κατασκηνώσεων και των δομών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το άνοιγμα των κέντρων ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με ειδικές ανάγκες από την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις που αφορούν τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »